1inci Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu

1inci Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu -Sempozyum, Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde başladı


BALIKESİR (A.A) - Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde, "1inci Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu" başladı.
     Edremit Kaymakamı Osman Tunç, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, göçmen kökenli bir ailenin çocuğu olduğunu ve göçmenlik kültürünün birlik, beraberlik ve saygı üzerine kurulduğunu belirterek, "Göçerken yeni kültürlerle tanışırken yaşamayı, uyuşmayı, dostluğu ve kardeşliği belki de bir anlamda dayatmıştır. Bu onlarda kalıcı bir davranış biçimi olarak gelmiştir" dedi.
     Sempozyuma ev sahipliği yapan Güre Belediye Başkanı Kamil Saka da Türkiyenin, sempozyumla Balkan coğrafyasındaki varlığı üzerine görüşme olanağı bulunacağını bildirdi.
     Türklerin, Balkanlardaki tarihsel ve kültürel izlerini irdeleme, müzakere etme ve çıkarımlar yapma imkanına kavuştuklarını belirten Saka, "Malumunuzdur ki Türkiye bir Balkan ülkesidir. Türkiye hem coğrafi bakımdan bu bölgenin bir parçasıdır hem de tarihsel geçmişinde Balkanlar önemli bir yer tutmaktadır. Bugün Balkan coğrafyasında, Türklerin 650 yılı aşkın bir mazisi vardır" diye konuştu.
     CHP Balıkesir milletvekilleri Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile Romanyadan eski milletvekili Nejat Sali ve diğer davetlilerin katıldığı sempozyum, yarın sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erecek.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 1inci Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER