Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: -"Türkiyede, büyük çoğunluğu Türk olmasına rağmen diğer etnik yapılar var. Biz, Bütün bu etnik yapılarla tek milletiz dedik. Hepimiz tek milletin unsurlarıyız dedik" (Fot


ISPARTA (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiyede, büyük çoğunluğu Türk olmasına rağmen diğer etnik yapıların da bulunduğunu belirterek, "Bütün bu etnik yapılarla tek milletiz" dedi.
     Aydın, partisinin il başkanlığınca Isparta Öğretmenevinde çözüm sürecine yönelik düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, siyaseti amaç olarak değil, insanlara hizmet için araç olarak kullandıklarını söyledi.
     Siyaset yaparken bazı zorluklar yaşamalarına rağmen milletin duasını aldıklarını ifade eden Aydın, halkın her türlü sorununu çözmeye çalıştıklarını kaydetti.
     Göreve "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" anlayışıyla başladıklarına dikkati çeken Aydın, "AK Parti, önce milletin gönlünde kuruldu ve milletin zorlamasıyla teşkilatlarını kurdu. Diğer partiler nasıl- 3-5 kafadar bir araya gelir, bir parti kurarlar, partinin programını, tüzüğü, yazarlar, çizeler, sonra yerele iner. Bizde yerelden genele çıktı. Milletin duası, desteği ile parti teşkilatları daha sonra kuruldu. AK Parti, ilk seçimde de yüzde 34 gibi bir oyla tek başına iktidar oldu" dedi.
     Yaptıkları hizmetlerle oy oranlarını artırdıklarını, bunun da doğru yolda olduklarını gösterdiğini belirten Aydın, "Biz siyasetin merkezine insanı oturtturuyoruz. O insan kim olursa olsun önemli değildi. Dağdaki çobandan cumhurbaşkanına kadar her kim yaşıyorsa bu ülkede, birinci sınıf olmayı hak etmelidir" diye konuştu.
     Bölgesel siyaset, dinsel ve etnik milliyetçilik yapmadıklarını vurgulayan Ahmet Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Türkiye çok farklı etnik yapılardan müteşekkil. Türkiyede, büyük çoğunluğu Türk olmasına rağmen diğer etnik yapılar var. Biz, Bütün bu etnik yapılarla tek milletiz dedik. Hepimiz tek milletin unsurlarıyız dedik. Bugüne kadarki politikalarımızda da her bir vatandaşımızı asli vatandaş olarak gördük ve onlara hizmet etmeyi bir borç olarak gördük. İnsanı yaşatarak devleti yaşatmaya çalıştık. Kurulduğumuzdan bugüne kadar milletin hassasiyetlerinden hiç sapmadık. Şehitlerimizin değerleriyle hiç çelişmedik."
    
     -"Artık hiç kimse sorgulanamaz değil"-
    
     Aydın, Türkiyenin 10 yılda aldığı mesafenin kolay gerçekleşmediğini belirterek, şöyle konuştu:
     "Buralara gelene kadar önümüze bazı engeller çıkardılar. 5 sene önce partimizi kapatmaya çalıştılar. Ergenekon ve Balyozu hatırlayın. Çeteleri, mafyaları hatırlayın. Bu ülke, AK Parti iktidar olana kadar, aslında iktidarlar tarafından yönetilmiyordu. Muktedir olan başkalarıydı. Askeri vesayet, bürokratik oligarşi vardı. Herkes kendi alanında kraldı ve iktidara çok sınırlı bir alan bırakılmıştı. Bu alan aşıldığı zaman darbe yapılırdı. AK Parti ile bütün bu gelişmelerin yanında hukuk reformları oldu, adalet sağlandı. Hukuk ve yargı reformları ile artık Türkiyede hiç kimse sorgulanamaz değil. Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü kalmamıştır. Artık darbeciler yargılanabiliyor."
    
     Muhabir: Murat Yolcu / Güç Gönel
     Yayıncı: Murat Aslan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER