AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: -"Çözüm süreci, kardeşi kardeşe sanal birtakım senaryolarla kırdıran ve bizim hiç hazzetmediğimiz birtakım retoriklerle ülkemiz insanının enerjisini ve hasletlerini onlardan uzaklaştırmak için uy


ARTVİN (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Çözüm süreci, kardeşi kardeşe sanal birtakım senaryolarla kırdıran ve bizim hiç hazzetmediğimiz birtakım retoriklerle ülkemiz insanının enerjisini ve hasletlerini onlardan uzaklaştırmak için uydurulmuş sanal senaryolara son veren girişimdir" dedi.
     Soylu, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler-2 Deneyim ve Vizyon Paylaşımı kapanış dersinde yaptığı konuşmada, Türkiyenin 21. yüzyıldan itibaren bambaşka bir boyuta geçtiğini belirterek, çözüm sürecinin, bu boyutun bir parçası olduğunu söyledi.
     Çözüm sürecinin ülke içinde huzuru, ülke dışında ise ülkenin itibarını artıracağını vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:
     "Bugünkü çözüm süreci, içeride huzurumuzun, dışarda ise itibarımızın artmasına yönelik atılan adımlardan en önemlisidir. Çözüm süreci, kardeşi kardeşe sanal birtakım senaryolarla kırdıran ve bizim hiç hazzetmediğimiz birtakım retoriklerle ülkemiz insanının enerjisini ve hasletlerini onlardan uzaklaştırmak için uydurulmuş sanal senaryolara son veren girişimdir. Çözüm süreci, bizim ülkemizdeki zenginlikleri kıskananlara hayır, siz bizim ülkemizin zenginliklerini, insanını, barışını, doğasını, güzelliğini ve huzurunu bizden alamazsınız denilen direnişin adıdır."
    
     -"Son 10 yılda dokunulmayan meselelere dokunuluyor"-
    
     Soylu, Türkiyenin çok zengin medeniyetler içerisinde olduğunu ifade ederek, "İçerisinde olduğumuz zengin medeniyet bugünlerde bana daha güzel geliyor. Çünkü Türkiyede son 10 yılda dokunulmayan meselelere dokunuluyor, girilmeyen alanlara giriliyor. Hepimizin acaba bu ne zaman, nasıl çözülür diye baktığı ama bir şekilde kendi zihnimizde bile o kördüğümleri çözmekte zorlandığımız alanlara büyük bir cesaretle, büyük bir risk alarak ama büyük bir iyi niyetle ve büyük bir çözüm kabiliyetiyle girilmeye çalışılıyor" diye konuştu.
     Çok güzel bir yol üzerinde olduklarını kaydeden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Dünyadaki bütün ülkelerin imrendiği, keşke biz de ihracatımızı 36,5 milyar dolardan 152,6 milyar dolara çıkarabilen bir ülke haline gelebilseydik diye düşündükleri bir ülke haline geldik. Avrupayı görüyorsunuz. Yunanistan, İspanya, İtalya, Portekizde kriz var ama Türkiye, şükürler olsun ki 10 yıldır bu krizleri yaşamayan, üstelik istihdamını, büyümesini ve kişi başına düşen milli geliri yükselten bir ülke konumuna gelmiştir. Türkiye artık sadece yatırım bekleyen değil dünyadaki birtakım cazip fırsatları koruyan, kollayan ve oralardan katma değer üretmeye çalışan bir ekonomiye doğru gidiyor.
     Soylu, AK Partinin derdinin, ülkede sadece kendini korumak olmadığını belirterek, "Altı aydır AK Partinin içindeyim. Çok net bir şekilde görüyorum ki AK Partinin tek derdi, milletimizi kendi içinde bulunduğu dertten çekip çıkarmaktır" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş / Asena Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER