Kadının Gözü İle Anayasa Ve Çözüm

Kadının Gözü İle Anayasa Ve Çözüm Süreci Toplantısı -MYP Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aktürk: -"Biz kadınlar, her zaman devletin ve siyasilerin mecliste görevini yapmak suretiyle, ülkeyi güçlü yasalarla idare etm


ESKİŞEHİR (A.A) - Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Beyhan Aktürk, "Biz kadınlar, her zaman devletin ve siyasilerin mecliste görevini yapmak suretiyle, ülkeyi güçlü yasalarla idare etmesinden yanayız" dedi.
     Aktürk, bir otelde düzenlenen "Kadının Gözü ile Anayasa ve Çözüm Süreci" toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye gündemine yeni anayasa süreci ile Amerika Modeli başkanlık sistemi tartışmasının girdiğini öne sürerek, şunları kaydetti:
     "Biz kadınlar, her zaman devletin ve siyasilerin mecliste görevini yapmak suretiyle, ülkeyi güçlü yasalarla idare etmesinden yanayız. Güçlü yasa, güçlü millet demektir. Hükümet ısrarla Amerikada olduğu gibi Başkanlık Sisteminin Türkiyede hayata geçmesi ile her şeyin güllük gülüstanlık olacağını insanlara psikolojik olarak enjekte etmektedir. Bu model, Türkiyeye özgü bir modelleme olmak zorundadır. Parti olarak, Başkanlık Sistemi ve Anayasa Sürecinin acele edilmeden insanların anlayabileceği şekilde, onların fikirleri gözönüne alınarak hazırlanması, vatandaşların en doğal hakkı değil midir-"
     MYP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Evirgen de yarı başkanlık ve başkanlık sistemi ile Türk Hükümet Sistemini karşılaştırarak yeni anayasa çalışmaları konusunda eleştirilerde bulundu.
     MYP Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Çelik de partinin kuruluş amacı hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Betül Rümeysa Şahin - Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kadının Gözü İle Anayasa Ve Çözüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER