1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -Malatyadaki kutlamalara, CHP Milletvekili Veli Ağbaba ve BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de katıldı


MALATYA (A.A) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Malatyada kutlandı.
     Aralarında BDP ve CHPnin bulunduğu bazı siyasi partiler ile KESK ve kimi sivil toplum örgütleri, Yüzüncü Yıl Kavşağında kutlama tertip etti. Kutlamalara katılan vatandaşlar, müzik eşliğinde halay çekti. Öğle ezanı okunurken müzik kapatıldı, ezanın bitmesi beklendi.
     "Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın özgürlük mücadelemiz" sloganları atılan kutlamalara katılan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbulda bugün hak arayan ve sadece resmi bayramlarını kutlamak isteyenlerin üzerine biber gazı sıkıldığını, olağanüstü bir baskı uygulandığını savundu.
     BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ise çözüm sürecine değinerek, bunun Türkiyenin önünde yeni bir kapı olduğunu söyledi.
     Türkiyenin öz dinamikleri ve gücüyle kendi geleceğini kurma aşamasına geldiğini belirten Zozani, "Bu süreç, bu aşama, bütün Türkiyeye armağan olsun, kutlu olsun. Türkiye, bu süreci başarıya götürürse bilin ki Ortadoğuya, bütün Ortadoğudaki devrimci mücadeleye, Ortadoğunun yeniden inşa sürecine rehber olma vasfını elde edecektir" ifadesini kullandı.
     Kürt halkının kendi özgürlüğünü, geleceğini inşa edeceği bu süreçten birilerinin rahatsızlık duyacağını çok iyi bildiklerini kaydeden Zozani, bu süreçte bütün Türkiyenin kazanacağını söyledi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER