1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı -Alanya, Finike ve Kaşta düzenlenen kutlamalarda yüzme yarışları ve yağlı direkten bayrak alma mücadelesi seyredenlere heyecan yaşattı


ANTALYA (A.A) - 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Alanya, Finike ve Kaş ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     İskele Meydanında düzenlenen kutlama törenleri, Atatürk Anıtına çelenkler sunulmasıyla başladı. Törene katılanlar daha sonra tekneyle denize açıldı. Deniz şehitleri için Alanya açıklarında denize çelenk bıraktı.
     Tur tekneleri geçiş yaptığı ve vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği kutlamalarda, denizde altın bulma, yüzme ve yağlı direkten bayrak alma yarışmaları yapıldı. Alanyadaki yarışlarda dereceye giren katılımcılara madalya ve çeşitli hediyeler verildi.
     Finike Yat Limanında düzenlenen kutlamalara ise Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu ile yerli ve yabancı vatandaşlar katıldı.
     Balıkçı teknesi süsleme, tek silindir motor yarışı, çift silindir motor yarışı, 50 ve 200 metre serbest yüzme, dipten dalma ve ördek yakalama yarışlarının yapıldığı kutlamalarda, yağlı direkten bayrak alma yarışmasında ise başarılı olan katılımcıya bin lira para ödülü ve televizyon hediye edildi.
     Kaşta Yat Limanında yapılan törene Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Erkan İğdeli, Liman Başkanı Süleyman Yardımcıel ile vatandaşlar katıldı. Törende çeşitli kategorilerde yüzme yarışları yapıldı.
     Deniz dibinden tabak çıkarmada yarışında Emre Arık birinci oldu. Etkinliklerde yağlı direkten bayrak alma mücadelesini Tuncay Çırık kazandı. Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Ekip / Sefa Karacan
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER