Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: -Yeni eğitim sistemiyle artık gençlerimiz yetenek ve becerilerine göre eğitim alacaklar. Biz bunu çok önemsiyoruz (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Yeni eğitim sistemiyle artık gençlerimiz yetenek ve becerilerine göre eğitim alacaklar. Biz bunu çok önemsiyoruz dedi.
     Bayraktar, Tekirdağdaki Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Piramit Salonda katıldığı Yerel Yönetimler 1. Bölge Toplantısında, yerel seçimler öncesinde il teşkilatlarında yaşanan küçük meselelere kimsenin takılmaması gerektiğini belirterek, Türkiye genelinde fotoğrafın büyüğüne bakılmasının önemli olduğunu söyledi.
     Fotoğrafın büyüğüne baktıklarında Türkiyede her anlamda kalkınmışlık gördüklerini ifade eden Bayraktar, IMFye olan küçük miktardaki borç, çok kısa zamanda kapanacak. Türkiye, ekonomik açıdan hızlı bir büyüme trendine girdi. Her anlamda kalkınıyoruz, büyüyoruz dedi.
     Bayraktar, uygulanacak yeni eğitim sistemine de değinerek, Uygulamaya konacak 4+4+4 eğitim sistemiyle artık gençlerimiz yetenek ve becerilerine göre eğitim alacaklar. Biz bunu çok önemsiyoruz. Sadece getirilen bu sistemden dolayı partimin mensubu olmaktan onur ve şeref duyuyorum diye konuştu.
     Trakya Bölgesindeki dört il nüfusunun 2 milyona ulaştığını ifade eden Bayraktar, bölgenin, partisi için büyük önem taşıdığını anlattı.
     Bayraktar, Tekirdağın 2014teki seçimlere büyükşehir belediyesi olarak gireceğini hatırlatarak, bölgede il teşkilatlarının yerel seçimlere çok iyi hazırlanmaları gerektiğini dile getirdi.
     Yeni yapılanmaya göre, bütün şehirleri modern, yaşanabilir hale getirmek için yola çıktıklarını belirten Bayraktar, Şehirleri yeniden yapılandırmak için kurduğumuz yeni bakanlık bünyesinde bütün yasal prosedürleri tamamladık. Önümüzde hiçbir engel kalmadı. Şehirlerde, çok ciddi değişiklikler yapacağız. İl belediyelerinin yapamadıklarını da biz yapacağız. Şehirlerimizi, modern, yaşanabilir hale getireceğiz ifadelerini kullandı.
     Bayraktar, çevre konusunda şehirlerin yapılaşmasında Avrupanın gerisinde kaldıklarını ancak Avrupanın çevre ve atmosfer kirliliği konusunda Türkiyenin ilerisinde olduğunu sözlerine ekledi.
     Toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de yerel belediyecilikte AK Partinin her zaman önde olduğunu belirterek, 2014teki seçimlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesini kazanacaklarını söyledi.
     Tanrıverdi, şöyle devam etti:
     BDP belediyelerine baktığımızda, başkanları KCK operasyonu ile içeriye alınıyor. O yüzden de BDPli belediyelerin şehirleri çöp yığınından, çamurdan geçilmiyor. KCK operasyonunun siyasi olmadığını her zaman söylüyoruz. CHPli belediyelerde de yolsuzluk, usulsüzlük ve kadrolaşmanın olduğunu görüyoruz.
     Toplantıda, Sultanköy belde Belediye Başkanı Ersin Çolpan, belediye meclis üyeleri ile birlikte CHPden AK Partiye geçtiğini açıkladı.
     Bakan Bayraktar, Tekirdağda düzenlenen geleneksel Karadenizliler Yayla Şenliğine de katıldı ve burada kurulan stantları gezdi.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul / Salih Baran
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER