10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -AK Parti Elazığ Milletvekili Alpay, FÜ Rektörü Prof. Dr. Demirdağ ve Elazığ TSO Başkanı Şekerdağ, kutlama mesajı yayımladı


ELAZIĞ (A.A) - AK Parti Elazığ milletvekili Şuay Alpay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Alpay, mesajında, gazetecilerin görevlerini yerine getirmeye çalışırken, birçok zorluk ve tehlikeyle karşı karşıya gelebildiklerini, bazen canları pahasına da olsa yaşanan olayları büyük bir titizlikle kitlelere ulaştırmayı başardıklarını kaydetti.
     Gazetecilerin, sosyal ve ekonomik haklarını düzenleyen yasanın 10 Ocak 1961 tarihinde kabulüyle bu günün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlandığını belirten Alpay, Bu vesileyle, basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin yıl dönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutlar, meslek hayatlarında başarılarının devamını dilerim ifadelerini kullandı.
    
     -FÜ Rektörü Demirdağ-
    
     Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise mesajında, gazetecilerin tüm zorlu şartlara rağmen kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla fedakarca çalıştıklarını belirtti.
     10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün, meslekleri için her türlü zorluğa göğüs geren, fedakarca çalışan basın mensuplarının hak ve mesleki hürriyetlerini kazandıkları günü temsil ettiğini ifade eden Demirdağ, canları pahasına birçok zorluk karşısında mesleklerini icra etme gayreti içerisinde olan ve kamu menfaatini gözeten basın mensuplarının, mesleklerini iyi bir şekilde devam ettirmesini temenni etti.
     Demirdağ, Bu duygu ve düşüncelerle, görevleri başında hayatını kaybeden gazetecilerimize Allahtan rahmet diler, gazetecilik mesleğine gönül vermiş tüm gazetecilerimizin ve Elazığ basınının fedakar temsilcilerinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutlarım ifadesini kullandı.
    
     -Elazığ TSO Başkanı Şekerdağ-
    
     Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ali Şekerdağ da mesajında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün, meslekleri için her türlü zorluğa göğüs geren basın çalışanlarının hak ve mesleki hürriyetlerini kazandıkları günü temsil ettiğini belirtti.
     52 yıl önce başlatılan bu mücadeleden galip gelen gazetecilerin, bugünü adeta bir bayram olarak kutladığını vurgulayan Şekerdağ Bu vesileyle tüm medya mensuplarının bu gününü kutlar, ilimize hizmetlerinden ötürü şükran ve teşekkürlerimi sunarım ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER