10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Çanakkale Baro Başkanı Şarlan: -Avukatlık mesleği gibi gazetecilikte de yoğun yıpranma yaşadığının farkındayız. Bu vesileyle gerekli yasal düzenlemelerin yapılması dileğimizdir


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, avukatlık mesleği gibi gazetecilikte de yoğun yıpranma yaşandığının farkında olduklarını belirterek, Bu vesileyle gerekli yasal düzenlemelerin yapılması dileğimizdir dedi.
     Şarlan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, her insanın, bilgiye ulaşma ve doğruları öğrenebilme özgürlüğüne sahip olduğunu, bunun gazetecilerle mümkün olduğunu dile getirdi.
     Gazetecinin, sadece kamuoyunu bilgilendiren değil, onun adına da denetleyen, özel ve önemli bir görevi yerine getiren kişiler olduğunu ifade eden Şarlan, şunları kaydetti:
     Bu yolda zaman, zemin, durum gibi hallere aldırmadan zorluklar içinde görevini yürüten siz değerli basın mensuplarını içtenlikle kutlarım. Meslekler içinde gazetecilik ve avukatlık çoğu zaman işleri kesişen iki meslek grubudur. Bu haliyle biz avukatlar, gazetecilerin hallerini en iyi gören ve anlayan meslekler içindeyiz. Basın mensuplarımızın özverilerine tanıklık etmekteyiz. Avukatlık mesleği gibi gazetecilikte de yoğun yıpranma yaşadığının farkındayız. Bu vesileyle gerekli yasal düzenlemelerin yapılması dileğimizdir. Bilinmelidir ki, gerek Çanakkalenin, gerekse Çanakkale Barosunun vardığı gelişmişlik seviyesinde basın mensuplarının özverili çalışmaları anlamlı bir yer tutmaktadır. İlimizde faaliyet gösteren gazetecilerin Çanakkale Barosu-na teveccüh ve katkılarının anlamlı boyutta olması sebebiyle de sizlere ayrıca teşekkürlerimi sunarım.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER