10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Türkçe olimpiyatlarında, büyük bir emek, büyük bir vefa, büyük bir cefa, büyük bir fedakarlık ve büyük kararlılık var


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkçe olimpiyatlarında büyük bir emek, büyük bir vefa, büyük bir cefa, büyük bir fedakarlık ve büyük bir kararlılık olduğunu söyledi.
     10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Gaziantep etkinliği Kamil Ocak Stadında, Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla 18 ülkeden 120 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
     Etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada, Türkçe olimpiyatlarında büyük bir emek, büyük bir vefa, büyük bir cefa, büyük bir fedakarlık ve büyük bir kararlılık olduğunu bildirdi.
     Bakan Şahin, şöyle devam etti:
     Hakikaten şu manzara muhteşem, bu manzaraya yüreğinizle bakmanız gerekiyor. Bugün bu yapılan çalışmada büyük bir emek, büyük bir vefa, büyük bir cefa, büyük bir fedakarlık, büyük bir azim ve büyük bir kararlılık var. Bir idealin nasıl bir zafere dönüştüğünün göstergesi, bir ilim ordusunun nasıl başardığının işareti... Bu başarının baş mimarı Fethullah Gülen abimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Dünyanın dört bir tarafında ay-yıldızlı bayrağımızı diken bütün öğretmenlerimize sevgimizi, saygımızı gönderiyoruz.
     Bakan Şahin, Türkçenin aslında bir tarih ve ilim dili olduğunu ifade ederek, Türkçe, bu organizasyonlar sayesinde dünya dili oldu, sevgi dolu oldu, barış dili oldu, kardeşlik dili oldu dedi.
     Vicdanlı ve merhametli toplumlara ihtiyaç duyulduğuna dikkati çeken Şahin, Kutuplaşmanın çoğaldığı, çatışmaların arttığı bir dünya düzeninde anahtar burası, çare burası... Bu çareyi bu salondan hep beraber bütün dünyaya haykırıyoruz. Biz sevgi topluluğuyuz, merhamet ve vicdan topluluğuyuz diyoruz. Türkçeyi zenginleştiren, güzelim Türkçeye renklerini, ahenklerini, seslerini ve desteğini veren 135 ülkeden gelen bütün kardeşlerimi de sizin adınıza selamlıyorum. Gazi şehrimize hoş geldiniz diyorum şeklinde konuştu.
     Konuşmaların ardından dünyanın 18 ülkesinden gelen 120 öğrenci Türkçe şiir ve şarkılar söyledi. Halk oyunu gösterileri sunan öğrenciler, beğeniyle izlendi
     Organizasyona destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi veren Bakan Şahin, tören sonunda çocuklarla beraber Yeni bir dünya şarkısını söyledi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Hasan Özkal
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER