10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -Kırklareli Valisi Yaman: Türkçe Olimpiyatları ile bu akşam kardeşlerimiz bize Türkçemizin bir dünya dili, sevgi ve kardeşlik dili olduğunu gösterdi


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Türkçe Olimpiyatları ile bu akşam kardeşlerimiz bize Türkçemizin bir dünya dili, sevgi ve kardeşlik dili olduğunu gösterdi dedi.
     Vali Yaman, Uluslararası Türkçe Derneğince (TÜRKÇEDER) düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları Kırklareli il etkinliğinde yaptığı konuşmada Kırklarelide ikinci kez Türkçe Olimpiyatları heyecanının yaşandığını söyledi.
     Türkiyeye gelen 135 ülke 1500 öğrencinin 65ini Kırklarelide ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Yaman, Bu genç kardeşlerimiz sayesinde ülkemizden bütün dünyaya seviyoruz dedik. Türkçe Olimpiyatları ile bu akşam kardeşlerimiz bize Türkçemizin bir dünya dili, sevgi ve kardeşlik dili olduğunu gösterdi dedi.
     Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da, Türkçe Olimpiyatlarının Kırklarelide düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Etkinlikte 25 ülkeden 65 öğrencinin söylediği Türkçe şiir ve şarkılar ile halk oyunu gösterileri izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.
     Bu arada sunucu Ertem Şener ise Türkçe Olimpiyatlarının sona ermesinden dolayı sahnede gözyaşlarını tutamayarak çok duygulandığını söyledi.
     Türkçe Olimpiyatları hava fişek gösterileri ile sona erdi.
     Programa Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER