11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali

11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali -İzmirin EXPO 2020 adaylığının vurgulandığı festival çerçevesinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, yabancı öğrencilere Saat Kulesi biblosu hediye etti


İZMİR (A.A) - İzmirin EXPO 2020 adaylığının vurgulandığı 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen Kültür Şöleninde İzmir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, konuk öğrencilere kentin simgelerinden Saat Kulesinin biblosunu hediye etti.
     Kültürpark Fuar Alanında öğrencilerin ülke kültürlerini tanıttığı stantları, İzmirdeki çeşitli okullarda okuyan anaokulu ve ilkokul öğrencileri ile gezen ekipler, yabancı öğrencilerle Türkçe sohbet etti.
     Ekipler, konuk öğrencilere İzmirin simgelerinden Saat Kulesinin biblosunu hediye etti.
     Güney Afrikadan gelerek ülkesinin standında görev alan Muhammed Alaa, ekiplere Türkçe teşekkür ederek, İzmiri çok sevdiğini, Türk insanının misafirperverliğine hayran kaldığını dile getirdi.
     Burkina Fasolu öğrenci Ovedraogo Fatoo ise Türkiyede bulunmaktan çok memnun olduğunu, ülkesinin standını ziyaret eden İzmirlilerle Türkçe konuşarak anlaşmanın tarif edilmez mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
     Fransız öğrenci Lauro De Bosis de ülkesine gittiğinde İzmirde gördüğü güzellikleri arkadaşlarına anlatacağını söyledi.
     "Evrensel Barışa Doğru" temasıyla bu yıl 11. kez düzenlenen festival kapsamında şölen için hazırlanan Kültürpark Fuar Alanı, 25-26 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER