14 Ekim Dünya Standartlar Günü

14 Ekim Dünya Standartlar Günü -TSE Güneydoğu Koordinatörü Ulaş: -Hedefimiz çok yakın tarihte de 10 bin çalışana ulaşmak


GAZİANTEP (A.A) - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Güneydoğu Bölge Koordinatörü Mahmut Ulaş,Hedefimiz çok yakın tarihte de 10 bin çalışana ulaşmak dedi.
     Gaziantep Sanayi Odasının (GSO) ev sahipliğinde, 14 Ekim Dünya Standartlar Günü dolayısıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Ulaş, toplantıdaki konuşmasında, TSEnin Türkiyede yarım asrı devirmiş bir kuruluş olduğunu söyledi.
     Yakın tarihin ötesinde, uzun tarihe bakıldığında, Türkiyenin, Türk Milletinin standarda verdiği önemin batılıların önünde olduğunun görebildiğini ifade eden Ulaş, şöyle konuştu:
     Kanuname-i İhtisabı Bursa, yani 2. Beyazıt Han döneminde standardın temelleri atılmıştır. Türk standartları da burada milli bir hareketle, 1963 yılında Kanunname-i İhtisab-ı Bursanın yayınlanmış hizmetini ifa etmiş bir kuruluş olma özelliğini kazanmıştır. Kanunname-i İhtisab-ı Bursada neler var diye bakıldığında, bugün uluslararası birçok ülkenin yeni yeni standartlaştığı konuların, asırlar önce Türk milleti tarafından standardize edildiğini görüyorsunuz.
     Türkiyenin tekstil, ayakkabı ve gıda sektöründe tarihe imza atan bir ülke olduğunu vurgulayan Ulaş, TSEnin kendi bütçesini kendi tayin edebilme özelliğine sahip olduğunu ifade etti.
     TSEnin bin 500 çalışanıyla hizmet veren bir kuruluş olduğunu belirten Ulaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Bu bin 500ün, 900ü teknik olmak üzere hizmet ifa ederler. Yakın bir süreçte de dış inceleme uzmanı uygulamasına geçmiş bulunuyoruz. Dolayısıyla da 100 kadar dış inceleme uzmanını da bünyemize aldık ve 2 bin 500 çalışanımızla hizmet verir olduk. Hedefimiz çok yakın tarihte de 10 bin çalışana ulaşmak. Türk standartları ulusal anlamda yapmış olduğu hizmetlerin uluslararası ölçekte de takipçisidir. Bugün Türk Cumhuriyetleri dışında Avrupada, Çinde, Afrikada temsilciliklerini açmış faaliyetlerine başlamıştır. Bu manada uluslararası hizmet algısını da ölçeğe taşımıştır
    
     -Kalite belgelendirmesi bizler için son derece önemlidir
    
     GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü de konuşmasında, toplantıyı standardın önemini, Türk insanına, Türk girişimcisine, Türk tüketicisine tanıtmak amacıyla düzenlediklerini dile getirdi.
     Bir ülkenin kaynaklarının doğru kullanılmasında, standardizasyonun önemine dikkati çeken Göncü, şunları kaydetti:
     Biz tüketiciler olarak doğru üretilmiş, standarda uygun üretilmiş mal aldığımızda bunun kullanım ömrünün uzun vadeye yayılacağını, buna uygun kullanım süresi içerisinde, garanti kapsamı içerisinde mal alacağımızı bilirken, üreticiler olarak da standarda uygun üretim yaptığımızda, kaynakları israf etmeden tüketiciye doğru sunup, rekabet ortamını daha iyi sağlanmasını temin etmiş oluruz. Bu nedenle TSE ile GSO ve GTO ve bütün kurumlar olarak Gaziantepte işbirliği içerisinde çalışmayı hedefliyoruz.
     TSE Bölge Müdürlüğünün yeni yapılanma içerisinde koordinatörlük haline getirilerek hem ürün belgelendirme hem de kalite müdürlüğü olarak Gaziantepe, Türk insanına hizmet etmeyi hedeflediği vurgulayan Göncü, bu çerçevede özellikle sanayiciler açısından önemli olan standartların, laboratuvar testlerinin ölçülerek üretime hazır hale getirilmesi ve kalite belgelendirmesinin kendileri için son derece önemli olduğunun altını çizdi.
     Toplantıya, TSE Ürün Belgelendirme Müdürü Mustafa Derecik, Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Kolusarı ve kurum temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Gaziantep / Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 14 Ekim Dünya Standartlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER