14 kişilik aile virane evde yaşam mücadelesi veriyor

14 kişilik aile virane evde yaşam mücadelesi veriyor

IŞİD militanlarının saldırıları üzerine Suriye'nin Kobani kasabasından Malatya'ya gelen 14 kişilik Ateş ailesi, çoluk çocuk perişan bir halde yaşam mücadelesi veriyor.

Kobani'den 5 ay önce gelen 11'i çocuk 14 kişilik Suriyeli Ateş ailesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Malatya'ya yerleşti. Tavanı su sızdıran ve camları kırık olan harabe bir evde hayata tutunmaya çalışan Ateş ailesi, soğuk günlerde açlığa ve sefalete karşı savaş veriyor. Mahalle sakinlerinin yaptıkları küçük yardımlar ile ayakta kalmaya çalışan aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Yamaç Mahallesi Muhtarı Mehmet Hanifi Akdağ, mahallede yaklaşık 60 Suriyeli ailenin bulunduğunu söyledi. Suriyeli ailelere sadece kömür yardımı yapıldığını ifade eden Muhtar Akdağ, bu nedenle ailelerin perişan olduklarını ifade etti. Muhtar Akdağ, şunları kaydetti: "Buradaki bazı ailelere birkaç ay önce sadece 10 torba kömür yardımı yapıldı. Ancak verdikleri kömürler de doğru düzgün yanmıyor. Ayrıca öyle ailelerimiz var ki kömürleri yakacak sobaları bile bulunmuyor. Yiyecek ve giyecek konusunda büyük sıkıntı yaşıyorlar. Hemen hemen hepsinin evleri oturulacak halde değil. Hatta bazı evler yıkılmaya yüz tutmuş. Bu insanlar burada bir şekilde yaşıyorlar, ancak nasıl yaşıyorlar gelin bir de onlara sorun."

"MAHALLELİ YARDIM ETMEZSE AÇLIKTAN ÖLECEKLER"

Mahallelerinde bulunan 60 Suriyeli aileden sadece 7 aileye yardım yapıldığını da iddia eden Muhtar Akdağ, bu durumun nedenini ise "Suriyeli ailelerden sadece sosyal yardım vakfına veya yardım kuruluşlarına kayıtlı ailelere yardım yapılıyor. Diğer aileler de kayıt yaptırmak için büyük uğraşlar veriyorlar. Mahalle halkının ufak yardımları olmasa buradaki insanlar açlıktan ölebilirler. Durum o kadar vahim yani. Yetkililer de burayı gelip ziyaret edebilirler, söylediğimiz hiçbir şeyde yalan da yok abartma da." şeklinde açıkladı.

"ÇOCUKLARIN MİNİK BEDENLERİ KALDIRMIYOR"

Ateş ailesinin üyelerinden Suriyeli anne Cemile Ateş, büyük zorluklar çektiklerini söyledi. Suriyeli Ateş, "Ben Kobani'den geldim. Önce Suruç'a yerleştim. Sonra Kilis'e geldik. Ardından Malatya'ya geldik. Burada zor günler geçiriyoruz. Çoluk çocuk perişan bir haldeyiz. Özellikle de çocuklar. Biz bir şekilde bir şeylerin mücadelesini verebiliyoruz ama onların küçük bedenleri çoğu şeyi kaldıramıyor. Üzerimizdeki kıyafetleri bile mahalledeki insanlar verdi. Mahalle halkı dışında maalesef bize kimse yardımcı olmuyor." iddialarını öne sürdü.

Kendisinin ve eşinin böbrek hastası olduğunu, bu nedenle eşinin çalışamadığını da sözlerine ekleyen Suriyeli Cemile Ateş, "Havalar oldukça soğuk. Bazı akşamlar odun kömür bulabilirsek yakıyoruz, yoksa soğukta oturmak zorunda kalıyoruz. Bir evde toplam 14 kişi yaşıyoruz. Ev ise yıkılmak üzere. Biz yetkililerin bizlere yardım eli uzatmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.



CİHAN
<< Önceki Haber 14 kişilik aile virane evde yaşam mücadelesi veriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER