Bulanık'ta mahalle, cadde ve parklara Kürtçe isimler verildi

Bulanık'ta mahalle, cadde ve parklara Kürtçe isimler verildi

Muş'un Bulanık ilçesinde birçok mahalle, cadde ve parka Kürtçe isimler verildi.

Bulanık Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısını yaptı. Belediye Eş Başkanı Figen Yaşar başkanlığında oturumu açılan toplantıda ilçede bulunan birçok mahalle, cadde ve park isimlerinin Kürtçe olarak değiştirilmesine karar verdi. Belediye eş başkanları ve Meclis üyelerin katıldığı toplantıda konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Eş Başkanı Figen Yaşar, halkın yoğun talebi üzerine isim değişikliğine gidildiğini söyledi. Kürt tarihinde hafızalarda yer edinen Kürtçe isim ve tanınmış şahsiyetlerin isimlerini yaşatmak istediklerini ifade eden Yaşar, ilçede bulunan iki çocuk parkına da Ceylan Önkol ve Uğur Kaymaz'ın isimlerini vererek, onları ölümsüzleştireceklerini kaydetti.

Toplantıda önümüzdeki aylarda ilçede yapılması planlanan Kültür Merkezine ise 14 Temmuz'da ölüm orucuna dikkat çekmek ve Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını protesto etmek için 2011 yılında kendini ateşe veren Evrim Demir'in ismi verildi.

Bulanık Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle ismini değiştirdiği mahalle, cadde ve parklar şöyle:
Cumhuriyet Mahallesi – Kobanê; İnönü Mahallesi, Qamişlo Mahallesi olarak değiştirildi. Şehit Üsteğmen Suat İshakoğlu Caddesi, Şex Saîd; Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Seyit Rıza; İnönü Caddesi, Roboski Caddesi oldu. İnönü Mahallesi'nde bulunan çocuk parkı Ceylan Önkol ve Yeni Mahallede yapımı tamamlanan parka ise Uğur Kaymaz Parkı ismi verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Bulanık'ta mahalle, cadde ve parklara Kürtçe isimler verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER