14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Vali Aksoy: Sağlığımız için gece gündüz her yerde ve her koşulda büyük özveriyle görev yapan, kendisini insana hizmet ilkesiyle mesleğine adamış sağlık çalışanlarımız kutsal bir görevi yerine getirmektedir


SAMSUN (A.A) - Vali Hüseyin Aksoy, Sağlığımız için gece gündüz her yerde ve her koşulda büyük özveriyle görev yapan, kendisini insana hizmet ilkesiyle mesleğine adamış sağlık çalışanlarımız kutsal bir görevi yerine getirmektedir dedi.
     Vali Aksoy, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
     Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayan Aksoy, sağlıklı hayatın, vazgeçilmesi mümkün olmayan temel bir hak olduğunun altını çizdi.
     Bu yüzden herkesin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesinin önem taşıdığını vurgulayan Aksoy, Sağlığımız için gece gündüz her yerde ve her koşulda büyük özveriyle görev yapan, kendisini insana hizmet ilkesiyle mesleğine adamış sağlık çalışanlarımız kutsal bir görevi yerine getirmektedir ifadelerini kullandı
     Çağdaş dünyada vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için son zamanlarda sağlık hizmetleri alanında ülke genelinde ve Samsunda önemli adımlar atıldığına işaret eden Aksoy, şöyle devam etti:
     Samsunu her alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de daha iyi bir seviyeye getirmek ve üst noktalara taşımak amacıyla, Valiliğimizin ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde yürüttüğü önemli çalışmaları devam etmektedir. Sağlık Kenti Samsunda gerek üniversite hastanemiz, gerekse Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerimizin yanı sıra, özel sektörün de sağlık alanında birçok yatırımı mevcuttur. Bu nedenle Samsun, Karadeniz Bölgesinde sağlık alanında cazibe merkezi olma yolunda önemli adımlarla ilerlemektedir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi yönünde tıp alanında gelişmeler yaşanırken, sağlıklı bireylerin yetişmesi için toplumun her kesimine büyük sorumluluklar düşmektedir. Elbette en büyük görev ve sorumluluk da, doktorlarımızla beraber sağlık çalışanlarımızdadır. İnsan sağlığı için harcanan mesainin en mukaddes zaman dilimlerinden olduğu inancıyla, daha sağlıklı toplum için emeği geçen değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER