18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü


ERZURUM (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Öztürk, mesajında, yakın tarihin kahramanlar geçidi olan Çanakkale Zaferinin sadece Türk tarihinde değil, dünya tarihinde de eşsiz bir yere sahip olduğunu belirtti. Çanakkalenin bir milletin onuruna saldırıya verilen cevap, namus ve haysiyetin tükenmediğinin bütün cihana bir mühür gibi vurulması olduğunu ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
     Mücadele azmi, insanlık değerleri ve kazanma arzusunun aşka dönüştüğü bu muhteşem zafer, savaşın en hararetli dönemlerinde bile kardeşlik ve fedakarlık duygularının hat safhaya ulaştığı, hasret türkülerinin bir ilahi aşkla okunduğu, sevgiliden gelen mektuplara cevap yazma heyecanının hiç azalmadığı o muhteşem günler, acı dolu günlerle harman olmuş ve tarihteki soylu yerini almıştı. Çanakkale, kalleşlikle yarışan yedi düvele onların üstün silahlarına ve şımarık hallerine göğüs gererek atılmış bir tokattır. Çanakkale, seyit onbaşıların İngiliz generallerini denize gömmesinin adıdır. Geçilmezdir, geçilmeyecektir.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER