MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş: -Türkiyede bir anayasa süreciyle terörist ile müzakere çakıştırılmıştır


YALOVA (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiyede bir anayasa süreciyle terörist ile müzakere çakıştırılmıştır dedi.
     Türkeş, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, MHP olarak 9 ilde yapmayı planladıkları Milli Değerleri Koru ve Yaşat Açık Hava Toplantıları hakkında bilgi verdi.
     Toplantıların ilkinin 23 Mart Cumartesi günü Bursada Kuruluş adıyla düzenleneceğini belirten Türkeş, MHPnin, bağımsızlığın son kalesi, bin yıllık kardeşliğin köprüsü ve toprak bütünlüğünün teminatı olduğunu söyledi.
     Türkeş, MHPnin Türk milletinin kalp atışı olduğunu dile getirerek, MHP, bu açık hava toplantılarında iktidarın millet iradesine ipotek koyan, parlamentoyu devreden çıkaran, fevkalade tehlikeli siyasi tahakkümünü ve tek parti anlayışını millete şikayet edecektir. Bu toplantılar son dönemde gündemde yer alan açılım, saçılım, iyi şey olacak gibi yuvarlak, global, içi boş, ne olduğu belli olmayan beyanlar ile Türkiyenin içine sokulmak istenen hal ile alakalıdır diye konuştu.
     Çözüm sürecinde yapılan çalışmalara işaret eden Türkeş, şöyle devam etti:
     Türkiyede bir anayasa süreciyle terörist ile müzakere çakıştırılmıştır. Türkiye bundan bir süre önce, 24. dönem seçimlerinin ardından yenileştirilmiş bir anayasa yapmak üzere yola çıkmıştır. Ama bugün geldiği yer itibariyle terörist başı ile müzakere pazarlık konusu haline getirilmiştir. İşte bu mitinglerde MHPnin çalışmalarında bu konulara değineceğiz. Bir ülkenin anayasası orada yaşayan insanların tümüne mutlu, refahlı ve çağa uygun yaşayış temin etmek için yapılır. Bir terörist başı ile müzakere ederek bir anayasa yapıldığı dünyada görülmemiştir. Bu yanlış bir tavırdır. İşte biz bunlara vurgu yapmak için bu mitingleri düzenliyoruz.
     Türkeş, Türk milletinin kandırılmak istendiğini iddia ederek, Türkiye, yuvarlak, güzel laflar altında büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır dedi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan-İsmail Ersan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER