18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Edirneli Ciğerciler, vatandaşlara buğday çorbası, üzüm hoşafı ve kuru ekmekten oluşan Çanakkale menüsü ikram etti


EDİRNE (A.A) - Edirneyi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği üyeleri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. Yıl dönümü kapsamında vatandaşlara buğday çorbası, üzüm hoşafı ve kuru ekmekten oluşan Çanakkale menüsü ikram etti.
     Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, ikramın yapılacağı ciğerci dükkanında yaptığı konuşmada, Türk Milletinin bağımsızlığına ne kadar düşkün olduğu mesajını dünya kamuoyuna Çanakkalede verdiğini söyledi.
     Çanakkalede Türk ordusunun zor şartlar altında zafere gittiğinin bilindiğini ifade eden Tanrıkulu, Çanakkale savaşı Sömürge altında yaşamayacağız diyen halkın büyük bir mücadelesidir. Çanakkalede mücadele eden askerimizin menüsüne ulaştım o kadar hazin ki. Çoğu zaman öğünlerde yiyecek yok, olan öğünde de ya hoşaf yada kuru ekmek var. Özveriyle, çabayla bu ülke kurtuldu. Bu ezanı duyuyor, Türk bayrağının altında yaşıyorsak, bu zorluklarla mücadele eden şehitlerimizin yüzü suyu hürmetinedir. Bunu unutmayacağız diye konuştu.
     Edirneyi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da, Çanakkalede bu ülke için canlarını veren, şehit düşenlerin ne durumlarda mücadele verdiklerini hatırlatmak için böyle bir ikram düzenlediklerini kaydetti.
     Daha sonra vatandaşlara, buğday çorbası, üzüm hoşafı ve kuru ekmekten oluşan Çanakkale menüsü ikram edildi.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER