2. Uluslararası Mimarlık Bienali 7 Ekim

2. Uluslararası Mimarlık Bienali 7 Ekim 2013de yapılacak yapılacak


ANTALYA (A.A) - Mimarlar Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu, 2. Uluslararası Mimarlık Bienalinin 7 Ekim 2013de yapılacağını bildirdi.
     Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, odada düzenlenen basın toplantısında, Mimarlar Odası olarak 2008 yılından bu yana kendilerine bir hedef seçtiklerini, bu hedefin daha önce İstanbulda gerçekleştirilen Dünya Mimarlık Kongresinin 2023 yılında Antalyada yapılması olduğunu belirtti.
     2. Uluslararası Mimarlık Bienalinin ilkini 2011 yılında düzenlediklerini anlatan Aydın, 7 Eylül-7 Ekim 2013 tarihlerinde Antalyada yapılacak ikinci bienal, 2023 yılında yapılacak Dünya Mimarlık Kongresi için katkı sağlar. Bienaller mesleğin sorunlarının tartışıldığı, toplantıların yapıldığı, son gelişmelerin izlendiği etkinlik olmakla kentlerin tanıtımına da büyük katkı sağlamaktadır. Venedik Bienaline baktığımızda Venedike çok miktarda turist çekmektedir. Çektiği turistle mimarlar, bilim adamları, plancılar böyle bir kenti daha kolay tanıtmaktadırlar. Bizim de hedefimiz Kaleiçini tanıtmak dedi.
     Ayrın, 2008den bu yana yaptıkları bütün etkinliklerin uluslararası olduğunu vurgulayarak, Antalya gibi hem kültür hem de turizm kentinde bir bienalin olmaması, gerçekten büyük bir eksiklikti. Mimarlar odası olarak biz de bu eksikliği gidermeyi düşündük ve 2011 yılında ilkini gerçekleştirdik. Kaleiçine işlev kazandırmak ve dünyaya daha kolay tanıtmak, tanıtımına katkı sağlamak için Keleiçi yat limanı, Kalekapısı, Cumhuriyet Meydanını kapsayan bÖlgeyİ bienal alanı olarak belirledik diye konuştu.
     Aydın, bienaldeki etkinliklerin sergilerle başlayacağını belirterek, 2013teki bienale yurt dışından 5 sergi getirmeyi düşündüklerini, ayrıca ödüllü projelerin ve yarışmaların yapılacağını, bu yarışmaların uluslararası jüri tarafından değerlendirileceğini söyledi.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 2. Uluslararası Mimarlık Bienali 7 Ekim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER