23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Kırşehir Valisi Çakacak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Vali Çakacak, mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin önemine değinerek, "Milli egemenliğin ilan edildiği ve bugün üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız, milletimizin iradesinin hakim kılındığı Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı önemli bir gündür" ifadelerini kullandı.
     23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Atatürk tarafından çocuklara hediye olarak verildiğini ifade eden Çakacak, şunları kaydetti:
     "Milletimizi bağımsızlığa götürecek yolun ilk adımını oluşturan Büyük Millet Meclisinin açıldığı bu önemli günü cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan ederek çocuklarımıza armağan etmiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün yarınlarımızın güvencesi olarak gördüğü çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, son yıllarda her yıl dünyanın farklı köşelerinden ülkemize gelen çocukların katılımıyla daha da renklenmektedir. Her dilden, her ırktan ve her inançtan çocuğun sevgi gösterileri, tebessümleri ve alkışları ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı uluslararası alanda kutlanan bir bayram haline dönüşmüştür."
     Çakacak, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER