23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Manisa Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi


MANİSA (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Manisada törenle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanından düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına çelenk koydu.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu törene Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.
     Öğrencilerin gösteri sunduğu etkinlikte Vali Daşöz ve protokol üyeleri başarılı sporculara ödül verdi.
    
     -Şenlik yürüyüşü tartışması
    
     Bu arada, Manisa Belediye Başkanı Ergün ile MHP İl Başkanı Tamer Akkal, programın bir kısmına katıldıktan sonra alandan ayrıldı.
     Manisa Valisi Daşöz, tören sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların çok önemli ve değerli günler olduğunu belirtti. Bir gazetecinin Belediye Başkanı Ergün ile MHP İl Başkanı Akkalın törenden ayrıldığını anımsatması üzerine Daşöz, "Ne amaçla ayrıldıklarını bilmiyorum ama bayramlarda böyle bir şey olmamalı, olmaması lazım" dedi.
     Manisa Valiliğinden gönderilen davetiyede "Şenlik Yürüyüşü"nün olduğunun belirtilmesi üzerine Daşöz, şöyle konuştu:
     "Konuyu inceleyeceğiz ama çelenk koyma töreni saat 09.00daydı. Tören icra edildi, orada sanıyorum bir yanlışlık var, araştıracağız, gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Bayramlar kural olarak çelenk koyma ile başlıyor. Ayrıntılı programı gördüm, neden öyle oldu değerlendireceğiz. Yönetmelik değiştikten sonra sadece Milli Eğitim Müdürlüğü çelenk koyuyor. Eski dönemde olduğu gibi genel bir çelenk koyma töreni olmuyor. Burada olan program çok güzel bir şekilde kutlandı."
     CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise valilikten gönderilen davete uygun olarak 08.40da Manolya Meydanına şenlik yürüyüşü yapmak üzere gittiklerini belirtti. CHPliler, Belediye Başkanı Ergün ile sivil toplum örgütlerinin de burada olduğunu dile getiren Özel, "Telefonla aradığımız Milli Eğitim Müdürü tören alanında çelenk koymak üzere olduklarını söyledi. Koşarak tören alanına geldik, İstiklal Marşına zorla yetiştik. Sayın Valinin programdan haberi yok. Biz anladık ki o genelgenin dışında bir derin genelge var. Amaç şenlik yürüyüşünü tertip edip yaptırmamak" diye konuştu.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER