23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Kayseride düzenlenen etkinliklere katılan Hollandalı öğretmen ve öğrenciler, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla bayram coşkusuna ortak oldu (Fotoğraflı - Görüntülü)


KAYSERİ (A.A) - Kayseride 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hollandalı öğrecilerin de katıldığı törenlerle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanındaki törende, Atatürk Anıtına çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Daha sonra Burhan Dinçbal Ortaokulunda düzenlenen programda ise öğrenciler halk oyunları gösterileri sundu, şarkılar söyledi.
     Hacı Ahmet Arısoy Anadolu Lisesi tarafından yürütülen AB Comenius Projesi kapsamında Hollandanın Deventer şehrindeki Aventus Bölgesel Eğitim Merkezinden gelen öğretmen ve öğrenciler de programa katıldı.
     Gruptakiler, etkinlikler sırasında ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla bayram coşkusuna ortak oldu.
     Proje Koordinatörü Marthen Pattipeilohy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede bulunmaktan çok memnun olduklarını ifade etti.
     Kayseriye 21 öğrenci ve 7 öğretmenle geldiklerini belirten Pattipeilohy, Buraya gelişimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına rastlaması çok sevindirici. Öğrencilerimiz kutlamaları çok beğendi. Hollandada çocuklara yönelik böyle bir bayram yok. Bu nedenle Türkiyede çocuk bayramına katılmak öğrencilerimizi çok mutlu etti dedi.
     Öğrencilerden Joy Remojin ise kutlamaları beğeni ile izlediklerini, ilk kez karşılaştıkları bu programın kendisi için çok özel olduğunu söyledi.
     Hollandadan gelen grupta yer alan Sema Çankaya da ailesinin 35 yıl önce Türkiyeden çalışmak için Avrupaya göç ettiğini, bu yüzden kendisinin de yurt dışında doğup, büyüdüğünü anlattı.
     Bugüne kadar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını sadece televizyondan izlediğini dile getiren Çankaya, Türkiyeye sadece yaz tatillerinde geldiğimiz için bayram kutlamalarını hiç canlı olarak izlememiştim. Çocuklar hiç hata yapmadan programlarını sundu ve gönüllerince eğlendiler. İzlerken çok duygulandım diye konuştu.
     Hollandalı öğretmen ve öğrenciler, Burhan Dinçbal Ortaokulu öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER