28 Şubat soruşturması

28 Şubat soruşturması -Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayının doğduğu köyün muhtarı Aslan: Köy halkı olarak dün gözaltına alınmasına çok üzüldük. Olayı haberlerden duyduk. Ama serbest bırakılmasına çok sevindik


ÇANKIRI (A.A) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında, gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen ve adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılan eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı hakkında, doğduğu köyün sakinleri iddiaları değerlendir.
     Köy, Karadayının doğduğu ve soyadıyla aynı isme sahip olan Çankırı Merkeze bağlı Karadayı köyü muhtarı Hayri Aslan AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsmail Hakkı Karadayı ile anne tarafından akraba olduklarını belirterek, Karadayı, kara kuvvetleri komutanıyken köye bir kaç kez geldi. Karadayı köyünden bir genelkurmay başkanı çıkmasından dolayı mutluluk duyduk. Karadayı köyünden bir genelkurmay başkanı çıkması bize gurur verdi dedi.
     Karadayının gözaltına alınmasından büyük üzüntü duyduklarını belirten Aslan, Köy halkı olarak dün gözaltına alınmasına çok üzüldük. Olayı haberlerden duyduk. Ama serbest bırakılmasına çok sevindik diye konuştu.
     Köylülerden Dursun Yıldırım ise İsmail Hakkı Karadayının ailesinin köyde yaşadığı dönemde komşuları olduğunu belirterek, Paşamızın çocukluğunu bilirim. Babası çocuklarını okutabilmek için köyden ayrıldı ifadelerini kullandı.
     Köy sakinlerinden Enver Sakarya da Paşamız, İç Anadolu çocuğu olarak bu hataları yapmaz, hataya düşmez. Anadolu çocuğuna böyle şeyler yakışmaz diye konuştu.
    
     Muhabir: Özgür Alantor-Ferhat Barulay
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber 28 Şubat soruşturması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER