Jandarma erleri yemin etti

Jandarma erleri yemin etti


ISPARTA (A.A) - Isparta Jandarma Komutanlığı bünyesinde 130 kısa dönem jandarma eri, düzenlenen törenle yemin etti.
     Gönen Anadolu Öğretmen Lisesinde düzenlenen törene Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan ve Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or ile asker aileleri katıldı.
     Vali Oğuz, törende yaptığı konuşmada jandarma teşkilatının Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Askerlerin, Ispartanın asayiş ve güvenliğinin sağlanmasına katkı sağlayacağını ifade eden Oğuz, Jandarma teşkilatımızın birkaç özelliği var. Güvenlik birimi, asayiş ve zabıta birimi olan jandarma teşkilatımız aynı zamanda da Türk Silahlı Kuvvetlerinin de ayrılmaz bir parçası durumundadır. Yaptıkları vazife emniyet ve asayiş vazifesidir. Bu bakımdan mülki idarenin bir parçasıdır diye konuştu.
     Asker üniforması giyen herkesin hiçbir yerde bulunamayacak tecrübe ve bilgi birikiminine sahip olacağını ifade eden Oğuz, askerlere kutladı.
     Jandarma Albay Ömer Uyan da yemin ederek görevlerine başlayacak erlerin, Ispartanın ilçelerinde görev yapacağını kaydetti.
     Uyan, Bu an vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün ve emirlere itaatin ve aynı zamanda Kahraman Türk Ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk ulusunun şerefinin simgesi olduğunu ve yurdumuzun en ücra köşelerinde bile sizlerle onurlanacağının bilincinde hareket ederek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin aynası olduğunuzu asla unutmayınız dedi.
     Konuşmaların ardından konuşmasının ardından 130 kısa dönem jandarma eri Türk Bayrağı ve silah üzerine el basarak yemin ettiler.
    
     Muhabir: Murat yolcu
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Jandarma erleri yemin etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER