3üncü Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması

3üncü Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması -Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: "Bursa ve Türkiye genelinden tüm bıçakçı ve tasarımcılara açık olan bu yarışma ile Bursa bıçaklarının aranılan bir marka olarak dünya vitrinine çıkmasını ama


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu yıl 3üncüsü düzenlenen "Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması" ile Bursa bıçaklarının aranılan bir marka olarak dünya vitrinine çıkmasını amaçladıklarını bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yarışma ile geleneksel Bursa bıçaklarını yurt içi ve dışında tanıtma ve aranan bir marka haline gelmesini sağlamanın yanı sıra küçük ve orta ölçekli üreticilerin desteklenmesi hedefleniyor.
     Bursa Bıçakçılar Derneğince bir bıçak atölyesinde düzenlenen toplantıda bıçak bileyen Altepe, burada yaptığı konuşmada, aynı zamanda baba mesleği olan el emeği bıçakçılığın yaşatılması ve aranılan bir marka olması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.
     Kentin tüm değerlerine sahip çıktıklarına dikkati çeken Altepe, "Bu yıl 3üncüsünü düzenlediğimiz yarışmadaki en önemli amacımız; geleneksel el sanatımız olan Bursa bıçaklarına yeni tasarımlar kazandırmak. Bursa ve Türkiye genelinden tüm bıçakçı ve tasarımcılara açık olan bu yarışma ile Bursa bıçaklarının aranılan bir marka olarak dünya vitrinine çıkmasını amaçlıyoruz" ifadesini kullandı.
    
     -Başvuru süresi 21 Haziranda sona erecek-
    
     Seçici kurul üyeleri ve bu kişilerin birinci dereceden yakınları dışında tüm tasarımcıların katılabileceği "Bursa" temalı yarışma, "mutfak ve kasap bıçağı", "hançer ve av bıçağı", "döner, pastırma ve börek bıçağı", "kılıç", "çakı" setleri ile "testere grupları" olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirilecek.
     Başvuru formları, Büyükşehir Belediyesinin "www.bursa.bel.tr" adresli web sitesi ya da Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığına bağlı Kültür Şube Müdürlüğünden temin edilebilecek.
     Tasarımlar, katılım belgesi, açıklama belgesi ve kısa öz geçmiş formunun eksiksiz doldurularak eserlerle 21 Haziran günü mesai bitimine kadar Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü veya Bursa Bıçakçılar Derneğine posta veya elden ulaştırılabilecek. Bir kişi en fazla 3 kategoride yarışmaya katılabilecek.
     Değerlendirme sonuçları, 25 Haziranda Bursa Büyükşehir Belediyesinin internet sitesi ve medya kuruluşları aracılığıyla açıklanacak.
     Her kategori için birinciye 6 bin lira, ikinciye 4 bin lira, 3üncüye ise 2 bin lira para ödülleri, kurulun uygun görmesi halinde ise kategorilerde birer katılımcıya bin lira değerinde mansiyon ödülü verilecek.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 3üncü Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER