3üncü Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması

3üncü Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması -Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Bıçakçılar Derneğinin düzenlediği yarışma, 6 kategoride gerçekleştirilecek


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Bıçakçılar Derneğince bu yıl 3üncüsü organize edilen "Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması" için eserler, 21 Hazirana kadar kabul edilecek.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yarışma ile geleneksel Bursa bıçaklarını yurt içi ve dışında tanıtma ve aranan bir marka haline gelmesini sağlamanın yanı sıra küçük ve orta ölçekli üreticilerin desteklenmesi hedefleniyor.
     Seçici kurul üyeleri ve bu kişilerin birinci dereceden yakınları dışında tüm tasarımcıların katılabileceği "Bursa" temalı yarışma, "mutfak ve kasap bıçağı", "hançer ve av bıçağı", "döner, pastırma ve börek bıçağı", "kılıç", "çakı" setleri ile "testere grupları" olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirilecek.
     Başvuru formları, Büyükşehir Belediyesinin "www.bursa.bel.tr" adresli web sitesi ya da Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığına bağlı Kültür Şube Müdürlüğünden temin edilebilecek.
     Tasarımlar, katılım belgesi, açıklama belgesi ve kısa öz geçmiş formunun eksiksiz doldurularak eserlerle 21 Haziran günü mesai bitimine kadar Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü veya Bursa Bıçakçılar Derneğine posta veya elden ulaştırılabilecek. Bir kişi en fazla 3 kategoride yarışmaya katılabilecek.
     Değerlendirme sonuçları, 25 Haziranda Bursa Büyükşehir Belediyesinin internet sitesi ve medya kuruluşları aracılığıyla açıklanacak.
     Her kategori için birinciye 6 bin lira, ikinciye 4 bin lira, 3üncüye ise 2 bin lira para ödülleri, kurulun uygun görmesi halinde ise kategorilerde birer katılımcıya bin lira değerinde mansiyon ödülü verilecek.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 3üncü Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER