3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş: -Engellilik insanlığın ortak sorunu


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, engelliliğin insanlığın ortak sorunu olduğunu söyledi.
     Adıyamanda, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Vali Mahmut Demirtaş, törendeki konuşmasında, Engelliler Haftasının yalnız Türkiyede değil, Birleşmiş Milletlere üye tüm ülkelerde 3 Aralıkta kutlandığını belirtti.
     Engellilerin yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmak ve gelir sağlamak zorunda olduğunu ifade eden Demirtaş, Çünkü çalışmak yaşamı güzelleştirir, insanı mutlu eder, huzur verir. Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez dedi.
     Herkesin bir engelli adayı olduğu hatırlatan Vali Demirtaş, Engellilik insanlığın ortak sorunu. Engellilerin beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş imkanı sağlayarak, onları üretken ve verimli hale getirebiliriz. Unutmayalım ki engellilere saygı, onlara yaşama sevinci verir. Ben inanıyorum ki her engelli kendine imkan verilirse topluma sağlam kardeşlerimiz kadar kıymetli ve yararlı olabilir diye konuştu.
     İl Müdürü Murat Demirkol ise engellilere ve ailelerine devletin sunduğu hak ve imkanları en hızlı şekilde ulaştırmak ve engellilerin toplumsal hayata katılımının önündeki engelleri kaldırarak, onların yaşama tutunma gücünü artırmanın tüm toplumun görevi olduğunu söyledi.
     Engelliler adına konuşan görme engelli Merve Leyla Şahin de Türkiyenin engellilere pozitif ayrımcılığın getirilmesi hususunda yeni anayasa değişiklikleriyle dünyanın sayılı ülkeleri arasına gireceğini vurguladı.
     Halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona eren törene, Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Kılınç, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER