3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü -AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı Sosyal İşler Başkanı Hasgül: -Devletlerin sosyal kimliğinin ve gelişmişlik düzeyinin en bariz göstergesi engelli vatandaşlarına sağlanan rahat yaşama koşullarıdır


KIRIKKALE (A.A) - AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı Sosyal İşler Başkanı Osman Hasgül, devletlerin sosyal kimliğinin ve gelişmişlik düzeyinin en bariz göstergesinin engelli vatandaşlarına sağlanan rahat yaşama koşulları olduğunu bildirdi.
     Hasgül, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, engelliliğin, hiç kimsenin hür iradesiyle sahiplenileceği bir olgu olmadığını belirterek, engelliliğin, içsel ve dışsal çeşitli sebeplerle insanların katlanmak durumunda olduğu bir yaşam koşulu olduğunu kaydetti.
     Türkiyede bu koşulda yaşayan yaklaşık 10 milyon insanın mevcut olduğunu ifade Sosyal İşler Başkanı Osman Hasgül, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Devletlerin sosyal kimliğinin ve gelişmişlik düzeyinin en bariz göstergesi engelli vatandaşlarına sağlanan rahat yaşama koşullarıdır. Ülkemizde yaşayan 10 milyon engelli vatandaşlarımız ve aileleri, AK Parti hükümetlerimiz döneminde çeşitli alanlarda bir çok kazanımlar elde etmişlerdir. Başta istihdam alanında olmak üzere, bakım hizmeti uygulaması ve daha nice alanlarda engellilerin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi içerikli başarılı çalışmalara imza atılmıştır. Bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar sonucu, kamu kurumları ile özel sektörde istihdam edilen engelli işçi sayısı 2002 yılı sonunda 10 bin 883 iken 2012 yılı sonunda yaklaşık 3,5 kat artarak 38 bin 265 olmuştur. Kamu kurumlarında engelli kadrolarında istihdam edilen memur sayısı 2002 yılı sonunda 5 bin 777 iken, 2012 yılı sonu itibariyle yaklaşık 5,5 kat artarak 30 bin 269a ulaşmıştır. İlimizde de il teşkilatı olarak İl Başkanımız Mehmet Demirin koordinesinde gerek Sosyal İşler Başkanlığımız ve gerekse AK Parti Özürlüler Koordinasyon Merkezi İl Başkanlığı aracılığıyla engelli vatandaşlarımız ve engellilik alanında hizmet veren derneklerle her daim irtibat ve istişare halinde bulunduk.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER