Engellerini üreterek aşıyorlar

Engellerini üreterek aşıyorlar -Manavgat Dr. Hüseyin Vural Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezinde rehabilite edilen engelli öğrenciler, boncuk, ahşap ve seramik üzerine yaptıkları çalışmalarla tüketici olmaktan çıkıp üretime katılıy


ANTALYA (A.A) - Mustafa Taş - Manavgat ilçesindeki Dr. Hüseyin Vural Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezinde rehabilite edilen 99 engelli öğrenci, yaptıkları el işi çalışmalarla göz dolduruyor.
     Okul Müdürü Şerafettin Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarında 99 engelli öğrencinin rehabilite edildiğini, okulda öğrencilere mesleki eğitim vermenin yanı sıra sanatsal çalışmalar da yaptırdıklarını kaydetti.
     Aldıkları eğitim sayesinde öğrencilerin el becerilerinin geliştiğini ve öz güvenlerinin arttığını anlatan Çetin, Öğrencilerin okulda yaptığı sanatsal çalışmalar, onları tüketici olmaktan çıkararak üretime katıyor dedi.
     Şerafettin Çetin, okulda öğrencilere boncuk işi, seramik ve ahşap işleri, bebek ve nikah şekeri üretimi yaptırdıklarını bildirdi. Öğrendiklerini hayata geçiren ve üretimin bir parçası olan öğrencilerin büyük mutluluk yaşadıklarını vurgulayan Çetin, şöyle konuştu:
     Öğrencilerimiz stresten kurtulup bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Ürettiklerini sevinçle etrafındakilere gösteriyorlar. Kendilerine olan güvenleri artmakla birlikte arkadaşlarıyla ilişkileri de daha güzel hale geliyor. Öğrencilerimiz üretim yaparken zihinsel olarak da gelişiyor.
     Geçen yıllarda öğrenciler tarafından galoş üretimi yaptıklarını hatırlatan Çetin, pazarlamada yaşadıkları sorunlar nedeniyle şimdi sadece sipariş üzerine üretim yaptıklarını bildirdi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Engellerini üreterek aşıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER