3. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale

3. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri -Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından 1001 Gece Masalları adlı bale gösterisi sahnelendi


ESKİŞEHİR (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen, 3. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri kapsamında 1001 Gece Masalları adlı bale gösterisi, sanatseverle buluştu.
     Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından Sanat ve Kültür Sarayında sahnelenen gösteri öncesi, Koreograf Nugzar Magalashvili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehire ilk kez geldiğini belirterek, Şehri çok beğendim. Umarım Eskişehirlilerde bizim oyunumuzu beğenir. Bugün burada 25 kişilik bir dans ekibimiz var ancak buraya gelirken bazı aksaklıklar oldu dansçılarımızdan sakatlıklar geçirenler var. Bu yüzden bazı arkadaşlarımız kostüm değiştirip, ikinci, üçüncü role çıkacaklar. Bizim için zor olacak ama alacağımız en büyük ödül burada seyircilerin alkışı olacaktır dedi.
     Orkestra şefi Tolga Taviş de bu mevsimde Türkiyede yapılan tek ulusal opera ve bale günlerinin Eskişehirde olduğunu anımsatarak, oyun hakkında bilgi verdi.
     Türk halkının bale sanatını çok fazla tanımadığını anlatan Taviş, Halkımız baleyi Türk dokusunun işlenmediği, Türk ezgilerinin içinde olmadığı şekilde, Avrupa sanatı olarak tanıyor. Ancak bu eser bu ön yargıyı kıran bir eser. Çünkü bestecisi Fikret Amirov, Azeri olduğu için, kendilerinden bir şeyler bulacaklarını ve eserden keyif alacaklarını düşünüyorum diye konuştu.
     Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşenin de izlediği gösteriyi, bazı sanatseverler biletlerin tükenmesi üzerine salonun merdivenlerine oturarak izledi.
     1001 Gece Masalları, Şehrazatın aldatıldığı için kadınlara güvenini kaybeden Şah Şehriyara, anlattığı masallarla sevginin yüceliğini yeniden göstermesini konu alıyor.
     3. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri, 20 Martta İzmir Devlet Opera ve Balesinin Muhteşem Süleyman adlı bale gösterisiyle devam edecek.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 3. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER