Düzeltme

Düzeltme -AK Partinin Başkanlık Sistemi toplantıları başlıklı haberimizin, ikinci başlığında, girişinde ve ikinci paragrafında yer alan Üniter yapıdan vazgeçmeliyiz ifadesi, Üniter yapıdan vazgeçmemeliyiz olarak düzeltilmiştir. H


KAYSERİ (A.A) - Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Küresel bir devlet, dünyada söz sahibi bir ülke, bölgesel güç olmak istiyorsak üniter yapıdan vazgeçmemeliyiz dedi.
     Tekin, AK Parti Ar-Ge Başkanlığınca Kayseride düzenlenen Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor konulu toplantıda yaptığı konuşmada, başkanlık sisteminin Türkiyede tam anlamı ile tartışılmadığını, dünyadaki büyük devletlerin bu sistemle yöneltildiğini vurguladı.
     Başkanlık sistemi ile Türkiyede federal bir yapının hakim olacağı yönündeki kanaatlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Tekin, şunları kaydetti:
     Küresel bir devlet, dünyada söz sahibi bir ülke, bölgesel güç olmak istiyorsak üniter yapıdan vazgeçmemeliyiz. Başkanlık sistemi ile yönetilen her ülkede federal sistem söz konusu değil. Halkımızın bu yönde endişesinin yersiz olduğunu düşünüyorum. Başkanlık sistemi Türkiyeyi böler diyenler halka yalan söylüyor. Demokrasi ile yönetilen her ülkede yasamayı meclis yapar ama bu ülkelerin hepsinde yürütme, aynı kurum ya da kişi tarafından yapılmıyor. Ülkelerine en uygun şekil neyse onu seçiyorlar. Bizim asıl tartışmamız gereken şey budur. Yasamayı meclis yapsın ama yürütme konusunu tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor. Tek yapmamız gereken, hoşgörü çerçevesinde bu sistemi tartışmak.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER