30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı -Hatay Valisi Lekesiz: -Dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılan 30 Ağustos Zaferinin 90. yıldönümünü kutlamanın gururu ve sevinci içerisindeyiz


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılan 30 Ağustos Zaferinin 90. yıldönümünü kutlamanın gururu ve sevinci içerisinde olduklarını belirtti.
     Vali Lekesiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, tarih boyunca bağımsız yaşama arzusundan taviz vermeyen Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde verdiği Kurtuluş Savaşı ile büyük bir kahramanlık destanı yazdığını ifade etti.
     Türk milletinin bağımsızlık tutkusu, Atatürkün üstün dehası ve savaş stratejisi, tarihin ender bir zaferine zemin hazırladığını belirten Lekesiz, mesajında şunları kaydetti:
     Dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılan 30 Ağustos Zaferinin 90. yıldönümünü kutlamanın gururu ve sevinci içerisindeyiz. Sayıca çok üstün bir ordu karşısında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin birlik ve beraberliğinden, bağımsızlık sevdasından asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. İmkansızlıklar içerisinde büyük fedakarlıklarla kazanılan bu zaferin verdiği güç ve cesaretle bizler de Hatay ili olarak demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizin çağdaş medeniyetler seviyesinin ötesine taşınması konusunda katkı sunmanın çabası ve gayreti içerisindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Hataylı vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal Savaşı kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
    
     Muhabir: Salim Taş
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER