5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve

5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı -Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı İlyas Demirci, Türksoy Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, FC Okzhetpes Kulübü Başkanı Beri


TRABZON (A.A) - 5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı kapsamında Trabzonda bulunan Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Dr. İlyas Demirci, Türksoy Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, FC Okzhetpes Kulübü Başkanı Berik Tojibayev, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Fevzi Gümrükçüoğlu ve beraberlerindeki heyet Trabzonspor Kulübünü ziyaret etti.
     Heyeti, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde Kulüp Başkanı Sadri Şener, Asbaşkan Nevzat Şakar, Genel Sekreter Hasan Yener, Yönetim Kurulu Üyeleri Coşkun Çebi, Yılmaz Büyükaydın, Ali Benli ve Hakan Tuncay karşıladı.
     Başkan Şener, ziyarette yaptığı konuşmada, Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ve Türk dostluğuna katkı yapmaktan son derece memnun olduklarını belirterek, Dün oynadığımız maçta alınan sonuca bakmadan ortaya çıkan sıcak ilişkilerin son derece iyi olduğunu gördük dedi.
     Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Dr. İlyas Demirci ise kurultay yürütme kurulu olarak Trabzonspora teşekkür ettiklerini dile getirerek, Birlik ve beraberlik en iyi sporla gösterilir. Dün akşam oynanan maçta bunu gördük. Ayrıca maçta açılan, Atayurttan Anayurda selamlar ve hoşgeldiniz pankartları bizleri çok duygulandırdı. Ayrıca bu pankartları dünya gördü. Türk dünyası arasında dostluk köprüsü kuruldu diye konuştu.
     Türksoy Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise Trabzonspor ve FC Okzhetpes Kulübü arasında bir dostluk bağı kurmak istediklerini vurguladı.
     Kaseinov konuşmasının ardından kulüp başkanı Sadri Şenere Kazakistanın en önemli ve özel giysilerinden olan Çapanı hediye etti. Çapanı giyen Şener, Kaseinov ile FC Okzhetpes Kulübü Başkanı Berik Tojibayeva özel işlemeli Trabzonspor tabağı hediye etti.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç
<< Önceki Haber 5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER