Kayıp hurdacıların öldürüldüğü ortaya çıktı

Kayıp hurdacıların öldürüldüğü ortaya çıktı -Aksaraydan Şereflikoçhisara hurda satın almaya giden ve 6 yıldır kayıp olan 2 hurdacının katil zanlısı olarak 2 kişi yakalandı


AKSARAY (A.A) - Aksarayda 2006 yılında ailelerinin kayıp başvurunda bulunduğu 2 hurdacıyı Ankaranın Şereflikoçhisar ilçesinde öldürdükleri öne sürülen 2 kişi yakalandı.
     Aksarayda hurdacılık yapan Abdulaziz Yiğit (32) ve Bayram Sevinç (55) 42 L 0954 plakalı kamyonet ile 2006 yılının Mayıs ayında Şereflikoçhisara hurda satın almaya gitti.
     O tarihten itibaren 2 hurdacıdan haber alamayan aileleri kayıp başvurusunda bulundu. Sonuç alınamaması üzerine hurdacıların yakınları Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığına da başvurarak, 2 kişinin bulunmasını istedi.
     Aksaray Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği 4 kişiden oluşan özel ekiple, olayı cinayet şüphesiyle soruşturmaya başladı. Kayıp kişilerin kamyonunun bulunduğu Konyanın Kulu ilçesi ile son görüldükleri yer olan Ankaranın Şereflikoçhisar ilçesinde incelemelerini yoğunlaştıran polis, Abdulaziz Yiğit ve Bayram Sevinçin arkadaş çevresi ve hurda ticareti yaptıkları isimleri belirledi.
     Kayıp 2 hurdacının telefonla son görüştüğü kişilerin Şereflikoçhisarda hurdacılık yapan Özcan Y. (51) ve Bekir A. (46) olduğunu tespit eden polis, şüphelileri takibe aldı. Gözaltına alınan Özcan Ynin, 2 hurdacıyı Bekir A. ile birlikte öldürdüklerini söylemesi üzerine diğer şüpheli de yakalandı.
     Aksaraya getirilen Özcan Ynin, 2 kişiyi çok miktarda hurda olduğunu söyleyerek Şereflikoçhisara çağırdıklarını, aralarında çıkan anlaşmazlık nedeniyle öldürüp paralarını aldıklarını, daha sonra da araziye gömdüklerini ifade ettiği öğrenildi.
    
     -1,5 yıl sonra cesetleri nakletmişler-
    
     Zanlıların öldürdükleri kişilerin cesetlerini 1,5 yıl sonra ilk gömdükleri yerden çıkarıp, başka bir yere götürüp tekrar gömdüklerini söylediği ifade edildi. 2 hurdacının ilk gömüldüğü belirtilen yerde yapılan çalışmada kayıplara ait ayakkabı ve giysi parçaları bulundu. Polis, cesetlerin gömülü olduğu ifade edilen yerde de çalışma başlattı.
     Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Özcan Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bekir Anın sorgusunun devam ettiği öğrenildi.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kayıp hurdacıların öldürüldüğü ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER