7 yıllık ana

7 yıllık ana-kız hasreti sona eriyor -Almanyada 12 yaşındayken ailesinden alınarak, Hristiyan bir aileye verildiği belirtilen Elif Yaman, Sakaryada yaşayan annesiyle buluşmak üzere, Başbakan Yardımcısı Bozdağın girişimleriyle İs


SAKARYA (A.A) - Almanyada annesinin işsizliği gerekçe gösterilerek 7 yıl önce 12 yaşındayken ailesinden alınarak, Hristiyan bir aileye verildiği belirtilen Elif Yaman, Sakaryada yaşayan annesiyle buluşmak üzere, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağın girişimleriyle İstanbula getirildi.
     Almanyanın Düsseldorf kentinden THYnin tarifeli seferiyle Atatürk Havalimanına gelen Elif Yamanı, burada ilgili bakanlığın görevlileri karşıladı.
     Duygulanan Elif Yamanın, basın mensuplarına açıklama yapmak istemediği belirtildi.
     Elif Yaman, daha sonra bakanlık görevlileriyle birlikte annesi Ayşe Yaman ile buluşmak üzere karayoluyla Sakaryaya hareket etti.
     Almanyanın Gelsenkirchen kentinde yaşayan ve 12 yıl önce işsizliği bahane gösterilerek sınır dışı edilen annesinden alınarak Hristiyan bir aileye verildiği belirtilen Elif Yamanın durumunu öğrenen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağın talimatıyla yetkililer harekete geçmiş, anne ile kızının buluşturulması için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yetkilileri devreye girmişti.
     Türkiyede anneyi bulan yetkililer, yabancı ailenin yanında Türkçe konuşmayı da unutan Elif Yamana pasaport çıkartarak, uçak bileti temin etmiş, Elifin uçak bileti ve pasaportla ilgili masrafları da devlet tarafından karşılanmıştı.
     Elif Yaman ile annesi Ayşe Yamanın akşam saatlerinde Sakaryada bir araya gelmesi bekleniyor.
     Anne-kızın, buluşmalarının ardından Ankaraya giderek Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağa teşekkür ziyaretinde bulunacakları kaydedildi.
    
     Muhabir: Fatih Çakmak
     Yayıncı: Erdal Turanlı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER