71 yaşında çini sanatını öğrendi

71 yaşında çini sanatını öğrendi -Yalovada yaşayan emekli öğretmen Ahmet Erdoğan Hatipoğlu, halk eğitim merkezinde kursa katılarak 71 yaşında çini sanatını öğrendi -Hatipoğlu: Çini işiyle uğraştığımda hastalıklarımı, dertlerimi unutuyo


YALOVA (A.A) - İsmail Ersan - Yalovada yaşayan emekli öğretmen Ahmet Erdoğan Hatipoğlu, 71 yaşında çini sanatını öğrendi.
     Sanatı öğrendikten sonra çiniyle ilgili 15 metrekarelik dükkan da açan Ahmet Erdoğan Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50 yıllık aktif meslek hayatından sonra 2007 yılında yaş haddinden emekli olunca, kendisini boşlukta hissettiğini söyledi.
     Hatipoğlu, bir şey yapmadan duramadığını ifade ederek, Kolay değil, tam 50 yıl öğrenmek ve öğretmek. Ama ben kıyıma köşeme çekilecek emeklilerden değildim. Çok aktif bir meslek hayatım geçti. Kahve köşelerinde bakıyorum evden bir çay parası alıp bir çayla akşamı bulan emekliler var, ben bunlardan olamazdım, imkanı yok diye konuştu.
     Emekliliğinde ilk olarak yabancı dil kursuna gittiğini söyleyen Hatipoğlu, şöyle devam etti:
     Dil kursunda ilk etapta tabii ki her şey çok güzel gidiyordu. Fakat yaşın verdiği bir unutkanlık oluyor. Kursta bilgileri çok güzel alıyordum, ama eve geldiğimde aklımda kalmıyordu. Dedim ki; bu böyle olmaz. Yalova Halk Eğitim Merkezinin çini kurslarına katıldım. Çini kursunda sınıfın 71 yaşında öğrencisi ve aynı zamanda da en haşarı öğrencisiydim. Kursta çok güzel şeyler yapmaya başladık. Çini dünyası bambaşka bir dünya, insan ona dalınca kendinden geçiyor. Çocuklardan vazgeçemediğimiz gibi bu yaptığım tabaklar da benim çocuklarım gibi oldu. Hepsini ayrı ayrı seviyor ayrı ayrı onları okşuyorum. Çini bambaşka bir şey, sizlere de tavsiye ediyorum.
     Hatipoğlu, Yalova Halk Eğitim Merkezindeki hocaların da gayretleriyle başarılı olduğunu belirterek, Çini işiyle uğraştığımda hastalıklarımı, dertlerimi unutuyorum. Çini dünyası bambaşka. Emekli olan herkese çini işini tavsiye ediyorum. Ben aynı zamanda resim de yapmaya başladım dedi.
    
     -Ne öğrenmenin ne de öğretmenin yaşı olmaz-
    
     İnsanın, isterse yaşamının her anında bir şeyler öğrenebilme kabiliyetine sahip olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, Ne öğrenmenin ne de öğretmenin yaşı olmaz. İnsan her çağında yaşını yaşamalı. Öğrenmeyi de yaşamalı. Dolayısıyla ben emekli olacak arkadaşlarımızı, emekli olmuş arkadaşlarımızı kahvelerden, kahve köşelerinden kurtarmak, onları bir bardak çayın esiri yapmamak lazım diye konuştu.
     Çini sanatıyla uğraşanların çinilerini tamamlamak için İznike gitmek zorunda olduğunu belirten Hatipoğlu, şunları kaydetti:
     Yalova, İznike yakın olması dolayısıyla çok büyük bir çini potansiyeline sahip. Yalovada bu işi yapan arkadaşlarımız İznikte geri kalan işlerini tamamlamaya çalışıyorlardı. Benim de geçmişten gelen hareketli hayatım benim burada çiniyle ilgili ne yapabilirim arkadaşlarıma nasıl yardımcı olabilirim- düşüncesini doğurdu ve çini malzemeleri evi açtık. Burada hem arkadaşlarımıza çini malzemeleri yetiştiriyor, hem de kendi çalışmalarıma devam ediyorum.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 71 yaşında çini sanatını öğrendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER