AAnın Rusça yayın projesine övgü

AAnın Rusça yayın projesine övgü -Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Tolstopyatenko: -Katkı vermeye hazırız. Anadolu Ajansına her anlamda destek vereceğimizden şüpheniz olmasın


ANTALYA (A.A) - Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko, Anadolu Ajansının Rusça yayın projesine ilişkin, Katkı vermeye hazırız. Anadolu Ajansına her anlamda destek vereceğimizden şüpheniz olmasın dedi.
     Tolstopyatenko, Rusya Mili Günü dolayısıyla verdiği resepsiyonda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansının Rusça yayına başlamak için çalışmalar yürütmesinin büyük önem arz ettiğini söyledi.
     Resepsiyona katılan Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya, Başkonsolos Alexander Tolstopyatenkoya AAnın 4 yıl içinde 11 dilde yayın yapan uluslararası bir ajans vizyonuna kavuşacağını ve bu diler arasında Rusça yayın olacağınını anlattı.
     AAnın gerçekleştirmeyi hedeflediği yayınının çok önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayan Tolstopyatenko, Bu yayının başlayacak olması mutluluk verici. Katkı vermeye hazırız. Anadolu Ajansına her anlamda destek vereceğimizden şüpheniz olmasın diye konuştu.
     Antalyada resmi kayıtlara göre 20 bin Rus vatandaşın yaşadığını vurgulayan Tolstopyatenko, şunları söyledi:
     Anadolu Ajansının Türkiyeden ve Rusyadan bildireceği haberler ve bilgiler bizler için çok önemli. Özelikle de bu haberlerin Rusça yapılacak olması bizlere verilen önem ve değeri çok iyi ortaya koymaktadır. Antalyadaki Rus derneklerinin yönetici ve üyelerinin de benimle aynı düşünceleri taşıyacağına inanıyorum. Temenni ederim ki Anadolu Ajansı, böylesine önemli bir projede farkını ve ayrıcalığını hissettirecektir.
     AA ile işbirliğine her zaman hazırız diyen Tolstopyatenko, Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkayaya kurumunun Rusça yayın çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu.
    
     Muhabir: Sefa Karacan / Güç Gönel
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber AAnın Rusça yayın projesine övgü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER