BUMİAD Başkanı Özaslan:

BUMİAD Başkanı Özaslan: -Bursadaki 6 bin iş yerini kapsayacak bir sanayi envanteri çalışmasına imza atmaya hazırlanıyoruz


BURSA (A.A) - Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) Başkanı İlker Özaslan, Bursadaki 6 bin iş yerini kapsayacak bir sanayi envanteri çalışmasına imza atmaya hazırlanıyoruz dedi.
     BUMİAD Başkanı Özaslan, beraberindeki Ar-Ge Proje Komisyonu üyeleriyle Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmeni ziyaret etti.
     Özaslan, ziyarette yaptığı açıklamada, sanayi ve üniversite işbirliği konusunda, KOSGEB destekli tematik bir proje hazırlığında olduklarını, bu projenin yazım sürecinden başlamakla beraber, tüm süreçlerde BTÜ ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.
     Bursadaki 6 bin iş yerini kapsayacak bir sanayi envanteri çalışmasına imza atmaya hazırlanıyoruz diyen Özaslan, çalışmanın mühendis ve mimarları içeren bir envanter çalışması olacağını kaydetti.
     Çalışma sayesinde Bursadaki mühendis ve mimarların bir portalda bir araya geleceklerini anlatan Özaslan, Böylece hem yerelde yapılmayan bir çalışmayı hayata geçireceğiz. Hem de önemli bir bilgi arşivi oluşturacağız. Sanayi envanterine tüm sanayicilerin şiddetle ihtiyacı var dedi.
     BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen de projede üniversiteye ve öğretim kadrosunun ilgili birimlerine düşen görevlerin belirlenmesinden sonra hayata geçirme adına daha da somut adımların atılabileceğini dile getirdi.
     Geçen eğitim ve öğretim yılı içerisinde gerçekleştirdikleri arama toplantılarının sonuçlarını da kısa bir süre sonra açıklayacaklarını belirten Prof. Dr. Sürmen, Gerçekleştirilen 11 arama toplantısında, karşılıklı beklentileri dile getirme ortamları oluşturduk. Bu toplantıların sonuçları şu an raporlanma aşamasında ve çok yakın zamanda bu sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız diye konuştu.
     Yeni bir üniversitenin avantajlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Sürmen, yeni yapılaşmaya başlayan, özellikle de sanayi şehrindeki bir üniversitenin vizyonunun belirlenmesinde sanayicilerin önemli görevler üstlenebileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir : Umut Özgan / Haluk Yüksel
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber BUMİAD Başkanı Özaslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER