DSİ kanalı düzenlemesinde ikinci etaba başlandı

DSİ kanalı düzenlemesinde ikinci etaba başlandı -Proje kapsamında görüntü kirliliğine neden olan demir köprülerin yerine ahşap köprüler kurulacak -İki tarafı doğal taş duvarlarla örülecek kanal, geceleri de aydınlatılacak (F


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi, Devlet Su İşleri (DSİ) kanalının çevresini güzelleştirme ve güvenli hale getirme projesinin ikinci etabına, Kütükçü Köprüsü ile Varsak Köprüsü arasındaki 3 kilometrelik bölümde başladı.
     Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü koordinatörlüğünde her iki tarafına doğal taş duvar örülen kanalın 3 kilometrelik bölümü de çitle çevrildi.
     Proje kapsamında kanalın üzerinde görüntü kirliliğine neden olan demir köprülerin kaldırılacağı ve yerlerine estetik ahşap köprüler konulacağı bildirildi. Kanal çevresinde kaldırım çalışmasının da yapılacağı, 4 ay içinde bitirilmesi planlanan proje kapsamında kanalın geceleri de aydınlatılacağı kaydedildi.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de yaptığı açıklamada, atıl halde duran kanalın ikinci bölümünü de çevre düzenlemesiyle kent yaşamına kazandıracaklarını ifade etti. Çöp ve otlar nedeniyle kötü bir görüntünün olduğu kanalın çevresini güzelleştirerek, Kepeze güzel bir gerdanlık kazandırdıklarına vurgulayan Tütüncü, düzenlemeyle kanalın çevresindeki Kütükçü, Yeni Emek, Kuzeyyaka ve Fevzi Çakmak mahallelerinde yaşayanların sosyal donatı alanı ihtiyacını da karşılayacaklarını söyledi.
    
     -Altınovaya park ve asfalt hizmeti-
    
     Öte yandan Kepez Belediyesi, Altınova Sinan Mahallesinde bir parkın yapımı tamamlarken, alt yapısı bozulan Şen Sokakta ise sıcak asfalt çalışması başlattı. Hizmete giren 6 dönümlük parkta, yürüyüş yolu, basketbol sahası, açık hava spor aletleri, çocuk oyun mobilyaları ile üzeri kapalı oturma alanları bulunuyor.
     Fen İşleri Müdürlüğü alt yapısı bozulan Serik Bulvarı ile Sinan Mahallesini birbirine bağlayan Şen Sokakta da sıcak asfalt çalışması başlattı. 1 kilometre uzunluğundaki sokağa bin 300 ton sıcak asfalt döküleceği bildirildi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber DSİ kanalı düzenlemesinde ikinci etaba başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER