Adana Emniyet Müdürü Gürkan:

Adana Emniyet Müdürü Gürkan: Bir şehirde güvenlik olmadan özgürlük olmaz


ADANA (A.A) - Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Bir şehirde güvenlik olmadan özgürlük olmaz dedi.
     Adana Sanayici ve İşadamları Derneğinden (ADSİAD) yapılan açıklamaya göre, ADSİADın Seyhan Oteldeki toplantısına katılan Gürkan, Adananın suç oranları bakımından Türkiye ortalamasının üstünde olmadığını belirterek, Adana, aydınlanan suçlar oranında ülke ortalamasının üzerinde. Adanada cana karşı işlenen faili meçhul olay yok diye konuştu.
     Uyuşturucu, kapkaç ve hırsızlık suçlarına karşı başarılı çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Gürkan, Merkezi bölgelerde son 15 günde bir kapkaç olayı yaşandı ve o şahıslar da güven timlerimiz tarafından 5 dakika içerisinde yakalandı. Bir şehirde güvenlik olmadan özgürlük olmaz şeklinde konuştu.
     Trafik konusunda da il genelinde tüm tedbirlerin alındığını belirten Gürkan, şunları kaydetti:
     Trafik sorununu asgari düzeye indirgedik. 2 veya 3 ay sonra Kent Trafik Platformu oluşturmayı düşünüyoruz. O zamana kadar işin altyapısını tamamlamış olacağız. Adananın daha güvenli bir yatırım kenti olması açısından kentsel dönüşümün hızlanması gerekiyor. Bu konuya iş insanlarının da katkı koyması gerekiyor. Biz her koşulda güvenliği sağlamakla yükümlüyüz ancak sizin destekleriniz hem kent adına hem de bizler adına artı bir değer katacaktır. Güvenlik olmadan toplumsal hayatı sürdürebilmek, yatırım yapmak, özgürlükleri yaşamak mümkün değildir. Özgürlükler önemliyse bu özgürlükler güvenli kentler sayesinde yaşanacaktır.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Adana Emniyet Müdürü Gürkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER