Adıyamandan kısa

Adıyamandan kısa-kısa -Hayırsever iş adamından gıda yardımı


ADIYAMAN (A.A) - Hayırsever iş adamı Ahmet Tatarlar, Belören beldesinde yaşayan fakir, öksüz ve yetim çocuklara gıda yardımında bulundu.
     Hayırsever Tatarlar, yardımı sonrasında yaptığı açıklamada, muhtaç kişilere acımak yerine onlara destek ve yardımcı olmak, yardım eli uzatmak gerektiğini belirtti.
     Ömrüm yettikçe bu çocuklara yardım edeceğim diyen Tatarlar, yaptığı yardımın en büyük zekat ve fitre olduğuna inandığını kaydetti.
     Belören Belediye Başkanı Ali Çiçek ise hayırsever iş adamının yoksul çocukların birçok masrafını karşıladığını, kendilerinin de her türlü konuda ihtiyaç sahibi çocuklara destek olduklarını vurguladı.
     Yardımda bulunulan çocuklar ise Ahmet Tatarlara teşekkür etti.
    
     -Gölbaşında üzüm hasadı başladı
    
     Gölbaşında üzüm hasadı başladı.
     Gün boyu tarım işçileri ve üreticiler tarafından toplanan üzümler bağda temizleniyor. Yaklaşık iki ay süren bağ bozumu, ilçede geleneksel yöntemlerle gerçekleştiriliyor.
     Belören beldesinde bağcılık yapan Ali Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzüm hasadına başlanması dolayısıyla heyecanlı olduklarını söyledi.
     Her yıl topladıkları üzümleri kuruttuklarını ifade eden Çiçek, üzüm kurutma işlemine ilişkin, Topladığımız bu üzümleri kadınlar çöplerinden ayırıyor. Daha sonra biz bunu bir bezde yağlayarak güneşte kurutuyoruz. 2 ya da 3 gün güneşte kuruyan üzüm daha sonra toplanarak satışa çıkıyor. Bu üzüm kışın kuru olarak tüketiliyor dedi.
    
     -Gölbaşı Festivaline doğru
    
     Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan başkanlığında, 28-29 Eylülde yapılacak Gölbaşı Festivali öncesinde hazırlık toplantısı düzenlendi.
     Kaymakam Budan toplantıda, bir önceki toplantıda festivalin ana hatlarını belirlediklerini, festivali halkın istekleri doğrultusunda gerçekleştireceklerini söyledi.
     İki gün sürece festivalin 15incisinin yapılacağını, festivalde Aşıklar Şöleni, Milli Piyango çekilişi ve Kıraç konseri gerçekleştirileceğini ifade eden Budan, festival kapsamında mahalli sanatçıların da sahne alacağını kaydetti.
     Her yıl olduğu gibi bu yıl da program kapsamında Peygamber Üzümü yarışması yapılacağını aktaran Budan, program netleştiğinde basın ve afişler aracılığıyla bunu halka duyuracaklarını kaydetti.
     Toplantıya Budanın yanı sıra Jandarma Komutanı Yüzbaşı Orhan Çiçek, Emniyet Müdürü Vekili Başkomiser Serhat Özkayacan, daire amirleri ve müdürler katıldı.
    
     -Çelikhana 16 öğretmen atandı
    
     Çelikhan ilçesine 16 öğretmen atandı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede imam hatip lisesinin açılması nedeniyle özellikle bazı branşlarda öğretmen açığı oluştuğunu belirtti.
     16 öğretmenin atanmasıyla bu ihtiyacın büyük oranda karşılandığını ifade eden Aktürk, eksik olan öğretmen kadrolarına da ücretli öğretmen ataması yapacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Emin Tezerdi - Mustafa Aloğlu
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER