AFAD, 3 bin 952 kişiye eğitim

AFAD, 3 bin 952 kişiye eğitim verdi -Bolu AFAD İl Müdürü Erdoğan: -Hedefimiz, 2013 yılında afet bilinci eğitimini almamış hiçbir vatandaşımızın kalmaması


BOLU (A.A) - Boluda Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) geçen yıl 3 bin 952 kişiye eğitim verildi.
     AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl bin 272 öğretmen ve okul personeli, 2 bin 185 öğrenci, 495 kamu ve özel sektör personeli olmak üzere 3 bin 952 kişiye afet bilinci eğitimi verildiğini belirterek, bu yıl da bu eğitimlerin devam edeceğini söyledi.
     Kurum olarak bilinçlendirmenin gerek risk yönetiminde gerekse kriz yönetiminde en önemli unsurlardan biri olduğu düşüncesiyle eğitimlerimize ara vermedik diyen Erdoğan, şöyle konuştu:
     Afete hazırlığın en önemli halkalarından biri olan öğretmenlerimize afet öncesi hazırlık için yapmaları gerekenler ve okullarda oluşturulacak ekipler anlatılarak, olası bir afette nasıl davranılması gerektiği tatbikatlarla gösterildi. Öğrencilerimize afet öncesi aileleriyle paylaşacakları bilgiler ve yapacakları hazırlıklar, afet anında ve sonrasında nasıl davranmaları gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.
     Kamu kurumları ve özel kuruluşlarda çalışanlar, gerek iş yerinde gerekse evlerinde yapacakları hazırlıklar konusunda bilgilendirildi.
     2012 yılının eğitim açısından verimli bir yıl olduğunu kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
     2013 yılında eğitimlerimizin kapsamını artırarak daha geniş kitlelere daha etkili şekilde ulaştıracağız. Boluda her kesimden her vatandaşımız afete hazırlık ve yapacakları konusunda bilinçli birer birey olarak olası afetleri en az zararla atlatabilecek duruma gelecek. Güvenli yaşam kültürünü benimsemiş kişilerden oluşan şehrimizi güvenli kent seviyesine ulaştıracağız. Korunmanın en etkili yolu bilgi. Bu nedenle kurum olarak en çok önemsediğimiz konulardan biri eğitim. Hedefimiz, 2013 yılında afet bilinci eğitimini almamış hiçbir vatandaşımızın kalmaması.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AFAD, 3 bin 952 kişiye eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER