Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası -Çorum İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Göksal: -Yeni eğitim öğretim yılında müdürlüğümüz, yaklaşık 64 bin 350 öğrenciye ağız diş sağlığı taraması, 25 bin öğrenciye ise flor jel uygulaması yapmayı hedefl


ÇORUM (A.A) - Çorum İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Hüseyin Göksal, Yeni eğitim öğretim yılında müdürlüğümüz, yaklaşık 64 bin 350 öğrenciye ağız diş sağlığı taraması, 25 bin öğrenciye ise flor jel uygulaması yapmayı hedeflemektedir dedi.
     Göksal, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ağız ve diş sağlığı koruyucu hekimlik uygulamaları kapsamında geçtiğimiz eğitim öğretim yılında, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi işbirliğinde 63 bin 334 öğrenciye ağız ve diş sağlığı taraması yapıldığını 21 bin 670 öğrenciye ise flor jel uygulaması gerçekleştirildiğini belirtti.
     Çorum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde Kasım ayı itibariyle tarama günleri etkinliğine başlandığını ifade eden Göksal, şunları kaydetti:
     Yeni eğitim öğretim yılında müdürlüğümüz, yaklaşık 64 bin 350 öğrenciye ağız diş sağlığı taraması, 25 bin öğrenciye ise flor jel uygulaması yapmayı hedeflemektedir. Ağız ve diş sağlığı taramalarında ilköğretim birinci sınfı ile 8. sınıf öğrencileri taranmakta, 1-2-3üncü sınıf öğrencilerine de flor jel uygulaması yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından hassasiyet gösterilen bu çalışmada amaç, çocukların ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilenmeleri, diş fırçalama alışkanlığının pekiştirilmesi, diş rahatsızlıkları hakkında çocuklara ve velilere bilgi verilmesi, koruyucu olarak flor jel uygulamasının yapılması ve veriler elde ederek toplumun ağız ve diş sağlığı haritasının çıkarılmasıdır.
     İl merkezi, ilçeler ve köylerdeki ilköğretim okullarında eş zamanlı olarak başlayan ağız ve diş sağlığı tarama çalışmalarının yaklaşık 7 ay boyunca devam edeceğini vurgulayan Göksal, Flor jel uygulaması sırasında ve sonrasında kullanılmak üzere özellikle köy ilkokullarındaki öğrencilere müdürlüğümüz tarafından temin edilen diş fırçaları dağıtılmaktadır. Yarının büyükleri çocukların, sağlıklı bir ağza sahip olmaları için planlanan bu çalışmalar titizlikle sürdürülecektir diye konuştu.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER