AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse: -AK Parti Antalyanın her bölgesine hizmet götürürken, CHP ise kirlenmiş siyasetini sürdürüyor


ANTALYA (A.A) - AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, AK Parti Antalyanın her bölgesine hizmet götürürken, CHP ise kirlenmiş siyasetini sürdürüyor dedi.
     Köse, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ve CHP İl Başkanı Devrim Kökün İbradıda faaliyet göstermek isteyen 4 taş ocağı işletmesi bölgenin milli parkla bağlantısı nedeniyle Antalya İl Özel İdaresinden izin alamadı ve bu nedenle Konya il sınırı ile oynandı şeklindeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savundu. Kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını iddia eden Köse, açıklamasında, AK Parti Antalyanın her bölgesine hizmet götürürken CHP ise kirlenmiş siyasetini sürdürüyor dedi.
     Vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini, Antalya ile Konya arasında sınır değişikliği olmadığını, idari sınır tespitinin söz konusu olduğunu belirten Mustafa Köse, taş ve maden ocakları ruhsatlarının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verildiğini hatırlattı.
     İl Özel İdaresinin çalışma izni verdiğini vurgulayan Köse, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     CHPlilerin söylediklerinin aksine, İbradı ilçe sınırlarında üçlü kararnameden önce İl Özel İdaresi tarafından maden ocaklarına izin verilmiştir. Kararnameden sonra ise çalışmakta olan bir maden ocağının başka bir firmaya devir işlemi yapılmıştır. Akseki, Gündoğmuş ilçelerinde de kararnameden önce taş ve maden ocaklarına verilen izinler mevcuttur. Sınır tespitine ilişkin kararnameden sonra Konya Özel İdaresi tarafından izinler verilmiş olup, söz konusu sınıra uzaktır ve herhangi bir ilgisi yoktur. Ayrıca Altınbeşik Mağarası ve Milli Park bölgesi İbradının güney sınırında, ruhsat verilen taş ocakları ise kuzey tarafındadır. Bu nedenle ilişkilendirilmeleri de anlamsızdır.
     Antalyanın İbradı ilçesi ile Konyanın Derebucak ilçeleri arasında 2011 yılı sonuna kadar 5442 sayılı İl İdaresi Kanununa göre çizilmiş bir sınır bulunmadığını belirten Köse, açıklamasına şöyle devam etti:
     Aslında gerçekleri kendileri de biliyorlar ama kirlenmiş siyaset anlayışını sürdürüp, çamur atmayı tercih ediyorlar. İbradı ilçesi ile Derebucakın Pınarbaşı beldesi arasında 1744 sayılı Kanuna göre 1976 yılında orman sınırı çizilerek kesinleşmiş. İki ilçe ve dolayısıyla bu bölgede iki il arasında çizilmiş idari bir sınır olmadığı için çalışmalar orman sınırına göre yapılmış. Taş ve maden ocaklarının ruhsatları da bu sınırlara göre verilmiş. 1996 yılında İbradı Belediye Meclisi tarafından alınan bir karar ile ilçe idari sınırları belirlenmiş, bu karar kaymakamlık aracılığıyla Antalya Valiliği İl İdare Kurulunda onaylanmış. Ancak bu karar ne Konyaya ne de İçişleri Bakanlığına gönderilmemiş. 2005 yılında ise Konya-Derebucak ilçesi tarafından idari sınır tespiti talebinde bulunulmuş, o tarihten itibaren İbradı ile Derebucak ilçeleri arasında sınır ihtilafı dolayısıyla başlayan idari ve hukuki bir süreç sonucunda 20 Aralık 2011 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan üçlü kararname ile sınırlar belirlenmiştir. Kararnamenin yayımlanmasından sonra AK Partili İbradı Belediyesi sınır tespitine ilişkin Danıştaya itirazda bulunmuş, 2005 yılında Beyşehir Tapu Kadastro Mahkemesi kararı ve kamu yararı gibi gerekçeler sunulmuştur. Sanırım, CHPliler 35 yıllık süreçte idari sınırla ilgili bir çalışma yapılmayan ilçeyi yeni fark etmişler. Hukuki süreç devam ederken, CHPli bir milletvekilinin gazetelere demeçler vermesi, CHP İl Başkanının bir grup partilisi ile fotoğraf çektirerek, yanlış ve maksatlı beyanlarla hükümete seslenmesi sadece siyasi şovdan ibarettir.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER