Batman Milli Eğitim Müdürü Akboğa:

Batman Milli Eğitim Müdürü Akboğa: Sınıf mevcutları 24e düşecek


BATMAN (A.A) - Batman Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, derslik başına düşen öğrenci sayısının önümüzdeki birkaç yıl içinde 24e düşeceğini söyledi.
     Akboğa, yıl sonu değerlendirme toplantısında, eğitim öğretim kalitesini yükseltmeye çalıştıklarını, verimliliği artırmak için herkese görevler düştüğünü söyledi.
     4+4+4 yıllık zorunlu temel eğitimin getirilerini ve sistemin doğru çalışması için yapılması gerekenleri ifade eden Akboğa, kurum olarak hazırlıklarını sürdürdüklerini, önümüzdeki yıla şimdiden hazır olduklarını bildirdi.
     Batmanda 98 yeni derslik, yurt ve spor salonu inşaatının bitmek üzere olduğunu aktaran Akboğa, şöyle dedi:
     2 yeni anaokulu inşaatı da bitme aşamasında. Okul öncesinin yaygınlaştırılması ve bu alanda okullulaşmanın artırılması için ev ev dolaşılacak. Tüm çocukların okullulaşmasını hedefliyoruz. Okul öncesi eğitimde yüzde 100lük okullulaşmayı arzuluyoruz. Önümüzdeki eğitim yılı atılım yılı olacak. Sınıf mevcutları önümüzdeki birkaç yıl içinde 24e düşecek. Öğrencilerin eksikliklerini gidermek ve 1. sınıfa hazır hale getirmek için 66 ayını yeni doldurmuş çocukları kurslara alacağız.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Batman Milli Eğitim Müdürü Akboğa: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER