AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Afyonkarahisarda: -Türkiyede gerçekleştirilen her türlü toplantıdan hükümetin hberi vardır. Suriyeli muhaliflerin ne yapacağına hükümet karar vermeyecek, kendi kararlarını kendileri verecek


AFYONKARAHİSAR (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiyede yapılan her toplantıdan hükümetin haberinin olduğunu belirterek, Suriyeli muhaliflerin ne yapacağına hükümet karar vermeyecek, kendi kararlarını kendileri verecek dedi.
     Çelik, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollarının Afyonkarahisardaki bir otelde düzenlediği, Tanıtım ve Medya Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katıldı.
     Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, Suriyeli muhaliflerin, Türkiyedeki kendi genelkurmay başkanlarını seçtikleri toplantıdan hükümetin haberinin olup olmadığının sorulması üzerine, Türkiyede gerçekleştirilen her türlü toplantıdan Türk Hükümetinin haberinin olduğunu söyledi.
     Çelik, Suriyeli muhaliflerin ne yapacağına hükümet karar vermeyecek, kendi kararlarını kendileri verecek. Suriyedeki muhaliflerin meşru taleplerinin Beşşar Esed yönetimi tarafından silahla ve şiddetle karşılanmasını, şiddetli olarak eleştirmiş bir hükümetiz. Ümit ve temenni ediyoruz ki Suriyedeki kan dökülmesi kısa sürede biter ve harap olmuş Suriye onarılır, yeniden ayağa kalkar diye konuştu.
     Türkiyede Suriyeden gelen mültecilerin sayısının 137 bini geçtiğini, diğer ülkelere gidenlerle beraber milyonlarca Suriyelinin yerini yurdunu terk ettiğini belirten Çelik, Esedin hala muhaliflerin üzerine toplarla, tanklarla, uçaklarla saldırmaktan başka bir tavır ortaya koymadığına işaret ederek, Uluslararası camia her geçen gün Suriye liderini biraz daha yalnızlığa mahkum etmeye devam ediyor. Suriyedeki bu durumun çok süreceğini düşünmüyorum. Bizde derler ya, küfür devam eder ama zulüm devam etmez. Suriyede gerçekten büyük bir zulüm var, bir an önce sona ermesini diliyorum dedi.
     AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollarının toplantısıyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine de Çelik, Afyonkarahisarın AK Parti hareketi için önemli bir yerinin olduğunu, partinin kuruluşunun da Afyonkarahisardaki bir otelde gerçekleştirildiğini söyledi.
     Hüseyin Çelik, Afyonkarahisarın özellikle termal turizmi açısından Türkiyenin önemli destinasyonu haline geldiğini, çok sayıda beş yıldızlı otele sahip olduğunu ve yenilerinin yapıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Üç vilayet arasındaki Zafer Havalimanının bitmesiyle Afyonkarahisardaki hareketin daha da artarak devam edeceğine inanıyorum. Afyonkarahisara eskiden otomobille uzun seyahat edip geliyorduk, bugün İstanbuldan uçakla geldim ve otele 20 dakikada vardım. Afyonkarahisar kamuoyundan zaman zaman, havalimanı Kütahya sınırları içerisinde gibi bazı söylemler duyuyorum. Bunu sadece muhalefet etmiş olmak için muhalefet yapanların söylemi olarak değerlendiriyorum. Havalimanı yerli yerinde olmuş ve yakışmıştır. Afyonkarahisar sanayisi sahip olduğu turizm potansiyeliyle istikbale emin adımlarla yürüyor.
     Açıklamanın ardından, AK Parti Gençlik Kolları üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Çelik, daha sonra yemeğe katıldı.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz - Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER