Maçın ardından

Maçın ardından -Aliağa Petkim Başantrenörü Bıyıktay: Kazanmak istiyorsanız, bir maçı 65 sayı civarında bitirmemeniz gerekiyor -Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Babaoğlu: Zor bir deplasmanda önemli bir galibiyet aldı


İZMİR (A.A) - Beko Basketbol Liginde Mersin Büyükşehir Belediyesine 82-73 mağlup olan Aliağa Petkimin başantrenörü Burak Bıyıktay, Kazanmak istiyorsanız, bir maçı 65 sayı civarında bitirmemeniz gerekiyor dedi.
     Bıyıktay, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında yüzde 35lik 2 sayılık atış yüzdesiyle oynadıklarını, skora katkı vermesini bekledikleri Chalmersin de 11de 2 isabet istatistiği karşısında mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
     Maçın son kısımlarında Mersin Büyükşehir oyuncusu Ali Karadenize yapılan savunmada yumuşak kaldıklarını, bunun skor olarak da geride kalmalarına neden olduğunu ifade eden Bıyıktay, şöyle konuştu:
     Maçın sonlarına doğru sayı atamama hastalığımız devam ediyor. Bu kadar topa sahip olmamıza rağmen hala sayı yüzdemizi yukarı çekebilmiş değiliz. Maçın normal süresi zaten 65-65 berabere bitti. Bu, Beko Ligi için çok düşük bir skor. Her zaman söylüyorum 75 civarı sayı atmadıktan sonra bu ligde maç kazanmak kolay olmuyor. Kazanmak istiyorsanız, bir maçı 65 sayı civarında bitirmemeniz gerekiyor. Gerçekten hücumda bu kadar kötü oynayacağımızı hiç tahmin etmiyordum. Savunmada rakibinizi durduruyorsunuz, bunun karşısında istediğiniz sayıları bulamıyorsunuz. Savunması o kadar da iyi olmayan Mersin ekibi bugün gerçekten de iyi savunma yaptı. Bunlar bizim kazanmamız gereken maçlar. Yapacak bir şey yok. Hayat devam ediyor. Önümüzdeki Beşiktaş maçına hazırlanacağız. Chalmers ve Shumpertten beklediğimiz katkıyı alamadık. Takım halinde beraber oynayarak ritmi yakalamadıktan sonra kazanmak zor.
     Aliağa Petkim oyuncusu Caner Şentürk de ikinci yarıda yaptıkları top kayıpları karşısında rakibin hızlı hücumlarda 3 sayılık basketler bulduğunu, bunun da Mersin Büyükşehir Belediyesi takımının maçta dengeyi yakalamasına neden olduğunu ifade etti.
     Caner Şentürk, Son saniyelerine geride girdiğimiz bir maçı 3 sayılık basket bularak uzatmaya götürmeyi başardık. Fakat uzatma anlarında hücumlardan boş dönmemizle birlikte rakip bir fark yakaladı. Beşiktaş maçında alacağımız bir ekstra galibiyetle bu mağlubiyeti defterden silmemiz lazım diye konuştu.
    
     -Mersin Büyükşehir Belediyesi cephesi-
    
     Mersin Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Mete Babaoğlu, Aliağa gibi zor bir deplasmandan önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.
     Aliağa Petkimin sahasında zor kaybeden bir takım olduğunu belirten Babaoğlu, Bugün maçın zor geçeceğini biliyorduk. Oyuncularımızla da bunu konuştuk ama bizim gibi tecrübeli bir takımın son saniyelerde 3 sayılık basketi yememesi gerekiyordu. Zor bir deplasmandan önemli bir galibiyet aldık diye konuştu.
     Aliağa Petkimi 2. Ligden Beko Basketbol Ligine yeni çıktığında kendisinin çalıştırdığını hatırlatan Babaoğlu, şöyle devam etti:
     O dönemde bugün bu basın toplantısının yapıldığı odada ben kalıyordum. Oyuncularımın da Aliağada oturması için şart koşmuştum. Bu bir kentte takımın halkla kaynaşması adına çok önemli. Oranın esnafından alışveriş yapacaksın, berberinde traş olacaksın. Oyuncularıma Karşıyakaya sadece kahve içmeleri ve sinemaya gitmeleri için izin veriyordum. Aliağa Petkimin benim için ayrı bir yeri var. Kalıcı başarılar olması için önemli işler yapmıştık ama devam etmek nasip olmadı.
     Mersin Büyükşehir oyuncusu Hakan Köseoğlu ise önemli bir deplasman galibiyeti daha aldıklarını, üst üste 2. maçlarını kazanarak ligde galibiyet sayılarını 3e yükselttiklerini söyledi.
     Lige kötü bir başlangıç yaptıktan sonra toparlanmaya başladıklarını kaydeden Hakan Köseoğlu, Üst sıralara tırmanmaya başladık. Bu maça da kötü girdik ancak 2. yarıda toparlandık. Kolay basketler bulunca durumu eşitledik. Geçen hafta da uzatmada kazanmıştık, sanırım bize bu uzatmalar yarıyor, çünkü biz daha tecrübeli bir takımız dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Efsun Yılmaz / Buğra Ersavaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER