AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli: -İki kanka, iki kafadar Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir araya gelmeye çalıştılar ama tam sayılarıyla da bir araya gelemediler. Onu bile beceremediler -Bunlara biz iki kafadar diyo


TUNCELİ (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, CHPnin TBMMyi olağanüstü toplantıya çağırmasıyla ilgili, İki kanka, iki kafadar Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir araya gelmeye çalıştılar ama tam sayılarıyla da bir araya gelemediler. Onu bile beceremediler dedi.
     Çeşitli programlara katılmak üzere Tunceliye gelen Gedikli, Valisi Mustafa Taşkeseni makamında ziyaret etti. Gedikli, Valilikte yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu illerine yaptıkları geziler kapsamında Tuncelide bulunduklarını söyledi.
     Ziyaret ettikleri illerde özellikle ekonomi bazlı programlar yaptıklarını ifade eden Gedikli, gözlemleri daha sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.
     CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünün terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını, ardından da serbest bırakıldığını anımsatan Gedikli, Kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi buradan iletiyorum. Bu tür olayların bir daha tekrar etmemesi de bizim temennimizdir dedi.
     Terör olaylarına değinen Gedikli, şöyle konuştu:
     Kürt kardeşlerimizin haklarını temsil ettiğini iddia edenlere buradan bazı soruları sormamız lazım. Temsil iddiasında olanlar, hangi kanlı pazarlığı yaparak Kürt kardeşlerimizi mağdur ediyorlar- Bizim bu soruyu sormaya hakkımız var. Bu mağduriyet artık değişik şekillerde ortaya çıkıyor. Sadece Tunceliye geldiğimizde gözlemlediğimiz bir husus değil. Bizim Doğu ve Güneydoğuda yaptığımız gözlemlerin de bir sonucu. Bu noktada artık milletin vekilliğine değil de terörün vekilliğine soyunmuş olan bu anlayış bir kere seçimlerde baskıyla, tehditle zorlayarak, dağdan gelen emirlerle oy alma eğilimi içerisinde davranıyor. Herhangi bir seçim propagandası yapmıyor. Sandıklarda bu şekilde baskıyla oy alıyor. Bir kere bu noktada bir mağduriyet söz konusu. Bir de bir şekilde belediyelerin yönetimini aldıktan sonra, ortaya koydukları çalışmaları da çok ne açık görüyoruz. Herhangi bir hizmet üretmiyorlar. Ortada hiçbir hizmet yok. Bu anlamda bütün vatandaşlarımızı mağdur eden bir zihniyet burada söz konusu. Bir de bu hizmetleri yapmadıkları gibi, hizmetleri ve yatırımları engelleme girişimi içerisindeler. İstikrarı bozma girişimi içindeler. Bu anlayış, tabii ki hem kaostan hem krizden beslenen bir anlayış.
    
     -CHPnin TBMMyi olağanüstü toplantıya çağırması-
    
     Gedikli, CHPnin TBMMyi olağanüstü toplantıya çağırmasıyla ilgili, İki kanka, iki kafadar Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir araya gelmeye çalıştılar ama tam sayılarıyla da bir araya gelemediler. Onu bile beceremediler dedi.
     Gedikli, şunları söyledi:
     Zaten şimdi kendilerine bir kanka da buldular; CHP. Bu şekilde hareket ediyorlar. Bunların muhalefet anlayışında şöyle bir durum var. Bunlar iktidara muhalefet anlamında bir muhalefet yapmıyorlar. Doğrudan doğruya halka muhalefet ediyorlar. Bunlara biz iki kafadar diyoruz. İki tane kanka diyoruz. Bunun en temel örneğini de biz dün meclisi açma girişiminde gördük. Böyle yaparak CHP doğrudan doğruya PKKnın kuyruğuna takılmış oldu. Sayın Başbakanımızın bunu çok açık, net ifade etmesine rağmen PKKnın kuyruğuna takılmayı kendilerine marifet bildiler.
    
     -Hüseyin Aygünün kaçırılması-
    
     Hüseyin Aygünü ziyaret edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Gedikli, şu yanıtı verdi:
     Sayın Kılıçdaroğlu geldi mi- Ziyaret etti mi- Hemen geldi herhalde zannediyorum değil mi- Kendi ili, kendi milletvekiline, kendisinin süratle buraya intikal etmesi gerekirdi. Tunceliye gelmek öyle zor bir iş değil ki. Hemen şuradan bir araç kiralayıp gelebilirdi. Burada önceden programlanmış çalışmalarımız olacak. Çalışmalarımıza vakit ayırmak durumundayız. Vakit ayırabilir miyiz bilmiyoruz doğrusu ama ben tabi tekrar kendisine buradan geçmiş olsun diliyorum. Şimdi, Hüseyin beyin kaçırılması üzerine sayın Başbakanımız doğrudan doğruya CHP Genel Başkanını aradı biliyorsunuz. Bizim de bakın maalasef kaçırılan il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız oldu, belediye başkanlarımız oldu. Biz bunlardan dolayı CHPden bu güne kadar en ufak bir telefon almadık. Bir geçmiş olsun dileğinde bulunan bir kişi olmadı. Ama bakın biz bunu yaptık. Onlar yapmadı diye biz yapmamazlık etmeyiz. Bazı dönmeyen arkadaşlarımız bile oldu. Bunun için bir taziye mesajı bile almadık.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER