AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: -Bu milletin çocukları arasına 30 küsur senedir sokulmaya çalışılan bu terör meselesini, bu fitneyi söküp atıyoruz


SAMSUN (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bu milletin çocukları arasına 30 küsur senedir sokulmaya çalışılan bu terör meselesini, bu fitneyi söküp atıyoruz dedi.
     Kurtulmuş, Çarşambadaki Cemil Şensoy Kültür Merkezinde partisinin ilçe teşkilatı üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiyede uzun yıllar, çok partili siyasi hayatta büyük mücadeleler verildiğini söyledi.
     Nereden geldiğini bilmeyenler, nereye gideceklerini bilemezler diyen Kurtulmuş, Türkiyenin 66 yıllık süre içinde zor dönemlerden geçtiğini, bugünlere bir günde gelmediğini vurguladı.
     Türkiyede uzun yıllar milletin değerleriyle, inançlarıyla, medeniyet değerleriyle çelişenlerin yönetici olduğunu anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:
     Yönetici elitlerin arkasında da Türkiye ekonomisini yöneten bazı güçler. İktisadi elitler Türkiyenin yönetiminden aslan payını aldılar, Türkiyenin kazançlarının önemli bir kısmını ceplerine indirdiler. Türkiyede hep halktan kopuk, milletten kopuk bir yönetim tarzı ortaya konuldu. Diyebiliriz ki millet başka telden çaldı, yöneticiler başka telden çaldılar. Türkiyede milletin değerlerine, inançlarına, yaşam tarzına uygun, onunla münasip ne varsa, iktisadi ve siyasi elitler onların karşısına geçti.
     Türkiyede 2002 ile 2012 arasındaki sürenin değişim süreci olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, Türkiyenin eski Türkiyeden kurtulmaya çalıştığını, karanlık tünelin dışına çıkmak için büyük gayretle yoluna devam ettiğini kaydetti.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Kurtulmuş, Türkiyenin çözüm sürecini başarıyla sonuçlandıracağını belirterek, şöyle konuştu:
     Bu ülkede Türkler ve Kürtler, tesadüfen bir araya gelmiş topluluklar değildir. Türkler ve Kürtler bin küsur senedir bu memlekette yan yana, iç içe, akraba olarak, komşu olarak, yol arkadaşı olarak birlikte yaşamış bir milletin parçalarıdır. Biz, Türkler ve Kürtler bir iç savaştan çıkıp da bir barış masasına oturuyor değiliz. Bu milletin çocukları arasına 30 küsur senedir sokulmaya çalışılan bu terör meselesini, bu fitneyi söküp atıyoruz.
     Numan Kurtulmuş, herkesin barış sürecine katkıda bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - Mustafa Çavuş - Yaşar Karaman
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER